Луческу прийняв рішення про відхід з "Шахтаря" ще в січні

Поділитися
Луческу прийняв рішення про відхід з "Шахтаря" ще в січні Луческу тренуватиме "Зеніт" © ФК Шахтер
Головний тренер "Зеніту" відверто розповів про те, чому пішов з донецького клубу.

Екс-головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу розповів про те, що прийняв рішення про відхід з "Шахтаря" ще в січні, а також назвав головні причини того, що покинув команду.

"Вперше ми зв'язалися з "Зенітом" в травні цього року і в тому ж місяці відбулася перша зустріч з керівництвом "Зеніту". Мій контракт з "Шахтарем" закінчувався 30 травня. Але ще в січні була інша зустріч - з Ахметовим. Ми довго розмовляли щодо мого майбутнього. І прийшли до спільного знаменника: продовжувати співпрацю не будемо. Причин виявилося кілька: ситуація в Україні, чемпіонат, рівень якого сильно впав. До того ж два останніх роки ми з "Шахтарем", по суті, жили тільки в літаках і готелях. Без наших уболівальників.

Український чемпіонат в такій ситуації я б назвав неетичним і некоректним. Деякі клуби 80 відсотків ігор проводили на своїх полях: ті команди, у кого немає власних стадіонів, вони запрошували проводити домашні зустрічі у себе. Ми ж практично завжди грали на виїзді.

Не хотілося б вдаватися в політику, але "Шахтар" мимоволі відчув, що є командою із зони політичного конфлікту. Виняток становили матчі Ліги чемпіонів, де ми все-таки представляли Україну. Тут було видно, що за нас вболівають. В інших зустрічах не відчувалося ніякої підтримки. На жаль.

Я уявив собі подальші перспективи і зрозумів, що після 12 років у "Шахтарі" мені в такій ситуації буде дуже складно продовжувати кар'єру. Команду пора освіжати, брати нових гравців. Але робити цього ми не могли, як і впродовж останніх двох років, в ході яких не відбувся жоден трансфер", - сказав Луческу в інтерв'ю "Спорт-Експрес".

Також румунський тренер заявив, що у нього було два варіанти продовження кар'єри: "Ще був "Фенербахче". Але я обрав "Зеніт".

Читайте також: Луческу пішов з "Шахтаря" через ситуацію в Україні

Нагадаємо, Луческу залишив "Шахтар" після 12 років в клубі. На його місце прийшов португалець Паулу Фонсека.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі