Луческу має намір зіграти проти "Реала" гідно, Бенітес не хоче згадувати про "Дніпро"

Поділитися
Луческу має намір зіграти проти "Реала" гідно, Бенітес не хоче згадувати про "Дніпро" Луческу готовий довіряти молодим гравцям © ФК Шахтер
У Мадриді відбулася прес-конференція напередодні поєдинку Ліги чемпіонів між "Реалом" і донецьким "Шахтарем".

Поєдинок відкриє груповий етап чергового розіграшу найпрестижнішого європейського турніру.

Головний тренер "Гірників" Мірча Луческу не став говорити про завдання перемогти іспанський суперклуб, але зізнався, що чекає від команди гідних виступів, незважаючи на всі труднощі: "Головне – залишити гарне враження про себе в цьому розіграші Ліги чемпіонів. Ми дуже поважаємо мадридський "Реал" і гравців команди. Впевнений, що ми зіграємо гідно і добре. Я говорив, що доводиться постійно атакувати. Не те щоб ми не вміли оборонятися, просто ми мало обороняємося, тому що суперники мало атакують. Проблема в тому, що ми в який раз починаємо Лігу чемпіонів з виїзного матчу. "Реал" і ПСЖ в цьому плані мають певну перевагу".

"Якщо б ми грали в Донецьку, то розпочинали б матч з рахунку 1:0. На жаль, вже півтора року ми не граємо на рідному стадіоні, сподіваємося, що коли-небудь ми повернемося додому. Складно бути не поруч з нашими вболівальниками, більшість часу проводимо в літаках. Ми зустрічаємо наших уболівальників в інших містах, але їх дуже мало. Мені доводиться бути не лише тренером, а й мотиватором, щоб тримати гравців під напругою. Я звик до роботи з молодими футболістами. До молоді треба ставитися по-іншому. В якомусь плані навіть виховувати. Мені подобається передавати їм свій досвід".

"Нам потрібно підтримувати імідж "Шахтаря" на міжнародному рівні. Нас багато людей вважають провідним клубом Східної Європи. Наша гра може постраждати від цих трансферів, але через ситуацію на сході ми не купували нових гравців. Намагаємося орієнтуватися на молодих українських гравців. Довіряти тим, хто були і зараз перебувають з нами. Вони нічим не слабші за тих, хто пішов. Я вірю в своїх гравців, незважаючи на ті умови, які склалися в країні".

Наставник "Реала" Рафа Бенітес відзначив досвід Луческу і швидкість гравців "Шахтаря": "Це хороша команда. У нас не найпростіша група. У будь-якому випадку я вважаю, що це великий клуб, з тренером, у якого величезний досвід і який завжди намагається навіть з новими гравцями, які постійно вливаються в "Шахтар", – домагатися високих цілей! Ми знаємо, що футболісти, які приходять в цю команду, а потім її покидають, стають набагато краще. Знаю, що тут виступають швидкісні гравці. Це досить складна команда для нас. Ми намагаємося бути сконцентрованими і, звичайно, розраховуємо усе на сто відсотків. Порівняти "Шахтар" з якоюсь іспанською командою? Навіть і не знаю з ким. Може бути, я хотів би провести паралель з "Галатасараєм". Клуб, в якому грають відмінні футболісти. І якщо у них все виходить у матчі, то це дуже небезпечна команда. Тим більше враховуючи, що у "Шахтаря" молоді талановиті виконавці".

Також журналісти нагадали, як Бенітес разом з "Наполі" не зумів пройти "Дніпро" у півфіналі Ліги Європи, але іспанський тренер відмовився говорити про це: "Ні-ні. У будь-якому випадку кожен сезон унікальний. Ми не можемо порівнювати. Зараз я тренер "Реала" і ми будемо грати на "Сантьяго Бернабеу". Тому потрібно забути те, що було раніше, і сконцентруватися виключно на завтрашньому протистоянні. Для нас це виклик: ми стартуємо в Лізі чемпіонів з домашнього матчу! І величезна відповідальність – вболівальники мають бути задоволені".

Нагадаємо, що матч розпочнеться завтра, 15 вересня, о 21:45 за київським часом.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі