Лубківський: Вимагаючи забрати у Львова Євро-2012, комуністи просто блефували

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Лист від представників Компартії в Україні з вимогою заборонити проводити в Львові фінал чемпіонату Євро-2012 в УЄФА так і не надійшов.

Про це в інтерв'ю ZN.UA повідомив директор турніру Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський.

«На початок цього тижня ніякого листа від комуністів до УЄФА не надходило,отже, це просто політичний блеф», - сказав він.
М. Лубківський також підкреслив, що КПУ разом з іншими політичними силами, які входили в 2007 році до парламенту, давала УЄФА письмові гарантії, що буде не лише всіляко сприяти організації та проведенню турніру в Україні, але і жодним чином не буде використовувати Євро-2012 для реалізації своїх політичних цілей.
Відповідаючи на питання про те, чи не виходили комуністи на дирекцію турніру, М. Лубківський сказав: «Ні. Я вже не кажу, що це безвідповідальна заява комуністів породила бродіння в Одесі та Дніпропетровську. Мер Одеси Костусєв вже заявив, що готовий побудувати нову злітно-посадкову смугу. Мало того, що за рік це нереально, так і в УЄФА ніхто не планує забирати у Львова Євро-2012».
Говорячи про події у Львові 9 травня, директор з Євро-2012 підкреслив, що такі речі не проходять повз увагу УЄФА: «Знаєте, в УЄФА настільки ретельно моніторять все, що відбувається в обох країнах, що я часом просто дивуюся їхній обізнаності».
За його словами, проблему подібних провокацій, які також очікуються 22 червня, потрібно вирішувати на державному рівні на основі загальнонаціонального консенсусу: «Шляхів та механізмів більш ніж достатньо».
Докладніше читайте у свіжому випуску «Дзеркала тижня. Україна» в інтерв'ю Андрія Капустіна з Маркіяном Лубківським.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі