Лубківський: Найбільша проблема Донецька - з розміщенням гостей до Євро-2012

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У Донецьку на сьогодні найбільша проблема при підготовці до Євро-2012 - з розміщенням цільових груп.

Про це в інтерв'ю ZN.UA заявив директор турніру Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський.

«Вимога УЄФА до півфіналу - це трохи більше 5,5 тис. готельних номерів. Поки що є десь 1600. При кращих сценаріях ми можемо додати ще близько 1000 номерів. Хоча міська влада давали гарантії, що всі недобудовані об'єкти буде здано. І це я кажу тільки про родину УЄФА. Так що проблема є», - відзначив директор з Євро-2012.

За його словами, у Донецьку унікальний стадіон, один із кращих в Європі, а також відмінний менеджмент. «Але при цьому Донецьк не є туристичним центром. Він не є привабливим для туристів. Доглянутий, чистий індустріальний центр, але без туристичних традицій. Але ж там будуть проходити і чвертьфінал, і півфінал. Уявляєте собі кількість вболівальників, у тому числі і фанів без квитків. Так, Донецьк і «ДонбасАрена» мають досвід проведення матчів Ліги чемпіонів, але з переважною більшістю своїх уболівальників. А якщо до півфіналу вийдуть збірні, скажімо, Німеччини та Голландії ...» - сказав М.Лубківський.

«Плюс під боком безвізова Росія, звідки теж приїде величезна кількість людей, які захочуть просто зануритися в атмосферу чемпіонату такого рівня. Тому якщо Львів - це вболівальники в основному із Заходу, то Донецьк і Харків - це переважно Схід плюс велика кількість чартерів з Європи. Так що основна проблема Донецька - розміщення. І знову ж таки - дороги», - додав директор з Євро-2012.

Говорячи про вирішення проблеми з нестачею готельних номерів у Донецьку, М.Лубківський зазначив, що вона буде вирішуватися не тільки шляхом організації чартерних рейсів на матч з Києва та назад, про що раніше заявляв Борис Колесніков. «Треба знайти способи добудувати все, що залишилося недобудованим. Спробувати відшукати всі готелі, які з якихось причин не потрапили в поле зору. Треба, очевидно, задіяти і швидкісний залізничний транспорт при розміщенні частині цільових груп у Дніпропетровську - на матч до Донецька можна буде комфортно дістатися за 2,5-3 години», - додав він.

Детальніше читайте у свіжому випуску «Дзеркала тижня. Україна» в інтерв'ю Андрія Капустіна з Маркіяном Лубківським.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі