Ліга чемпіонів: «Шахтар» розгромив "Рому" на своєму полі й вийшов до 1/4 фіналу

Поділитися
Донецький «Шахтар» у матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів розгромив на своєму полі італійську «Рому» і забезпечив собі вихід до чвертьфіналу турніру.

З перших хвилин матчу гру до своїх рук узяла «Рома». Команда гостей позбавила донеччан можливості володіти м'ячем і постійно гостро проривала оборону супротивника. Найбільшою активністю в італійському клубі, відповідно до коментарів спортивних експертів, відзначилися Родріго Таддеі й Марко Боррьєлло. Перший регулярно «розрізав» лівий фланг оборони «гірників», а другий нав'язував боротьбу центральним захисникам. Один з гострих випадів римлян завершився небезпечним штрафним, проте м'яч, який вдарив Ріїзе, просвистів поруч зі стійкою воріт Андрія Пятова.

Щодо «Шахтаря», то команда йшла в атаку, переважно, використовуючи правий фланг, який є найвразливішим у римлян. Основний правий захисник римлян Кассетті відбував дискваліфікацію через перебір жовтих карток, тому тренеру «вовків» Вінченцо Монтеллі залишалося покладатися на номінального центрального захисника Бурдіссо. На жаль для тренера «Роми», аргентинець раз у раз помилявся.

Перший гол у зустрічі був забитий на 18-й хвилині. Спочатку помаранчево-чорним вдалася блискуча контратака: Вілліан промчав по флангу і заробив кутовий, який, власне, і спричинив до голу. Основну помилку в обороні гостей допустив Бурдіссо й дозволив Вілліану зробити простріл у штрафний майданчик. Передачу бразильця в блискучому стилі замкнув Томаш Хюбшман, переправивши п'ятою круглого до сітки воріт Доні.

Пропущений м'яч подіяв на римлян досить підбадьорливо. Вони одразу ж усіма силами понеслися в атаку. Тиск на ворота Пятова зростав з кожною секундою, проте до ударів діло не доходило. Величезна територіальна перевага Роми виливалася лише у надзвичайну кількість навісів і кутових. Один з таких епізодів закінчився для «гірників» серйозним нервуванням. Після подачі кутового Мхітарян у власному штрафному повалив Боррьєлло. Природно, це не міг не помітити такий досвідчений суддя, як Ховард Уебб. Англієць упевнено вказав на точку і виписав Генріху гірчичник. Вирок судді взявся виконувати сам постраждалий. Уболівальники Роми надихнулися, підвелися. Однак римлянам радіти в цьому поєдинку, мабуть, не судилося: удар Марко Борьєлло без жодних зусиль парирував Андрій Пятов.

Судячи з усього, саме не забитий одинадцятиметровий став тією останньою краплею, яка «зламала» «Рому». Після нього зарядженість римлян на боротьбу перетворилася на знервованість, що вилилося у величезну кількість фолів. Гірники ж, навпаки, поступово почали перехоплювати ініціативу. Остаточно перекреслив усі надії гостей головний арбітр матчу, який в кінцівці першого тайму показав Філіпові Мексесу червону картку за дві набрані жовті. Перша половина зустрічі так і завершилася з мінімальною перевагою Гірників.

Другий тайм кардинально відрізнявся від першого, але про все по черзі. Розпочався він із заміни у складі Роми: замість, напевно, найпомітнішого гравця римлян Таддеі на полі з'явився молодий Алессандро Розі. Темп помітно знизився, що, втім, не завадило командам обмінятися небезпечними моментами. Проте в обох випадках на висоті були голкіпери: Пятов упорався з пострілом Боррьєлло, а Доні відбив удар Мхітаряна.

«Шахтар» же після деякої розслабленості на початку другої половини швидко повернув хід зустрічі під свій контроль. Помаранчево-чорні діяли розкуто, впевнено переходячи центр поля. Швидконогі бразильці без зайвих зусиль розправлялися з фланговими беками Роми.

Тотальна перевага Шахтаря втілилася в забитий гол на 58-й хвилині. Неймовірний за красою удар вдався Вілліану. М'яч відскочив до нього після подачі кутового. Через відсутність опору з боку захисників бразилець прийняв м'яч, підпрацював його й точно пробив у дальню від воротаря дев'ятку. Рахунок став 2:0 після другого голу психологічний настрій «Роми» зник як такий. «Гірники» цілком заволоділи ініціативою і дозволяли «вовкам» лише інколи здійснювати вилазки на свою половину поля.

До кінця зустрічі помаранчево-чорні встигли ще раз засмутити італійських уболівальників. Едуардо скористався неузгодженістю захисників і з легкістю переграв Доні.

Фінальний свисток зафіксував на табло рахунок 3:0 на користь гірників.

Поділитися
Підготував/ла Дубенко Вадим
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі