Ліга Чемпіонів: страшний сон динамівців і "команда пивзаводу" пробилися в основний раунд

Поділитися
Ліга Чемпіонів: страшний сон динамівців і "команда пивзаводу" пробилися в основний раунд Скромні словенці зуміли пробитися в груповий турнір Ліги Чемпіонів © nkmaribor.com
Матчі відбіркового турніру Ліги Чемпіонів вже за традицією принесли кілька несподіваних результатів.

Словенський "Марібор" за сумою двох матчів обіграв шотландський "Селтік" у заключному раунді кваліфікації Ліги Чемпіонів і вийшов у груповий турнір змагань.

Чемпіон Словенії здобув гостьову перемогу у Глазго після домашньої нічиєї 1:1. Вирішальний гол записав на свій рахунок бразильський нападник Маркос Таварез, який шокував майже 60-тисячний стадіон на 75-й хвилині.

Таким чином, "Марібор" вдруге в історії зіграє в груповому турнірі Ліги Чемпіонів. Перше його участь надовго запам'ятали вболівальники київського "Динамо": в сезоні 1999/00 скромні словенці несподівано обіграли киян на "Олімпійському" в першому турі ЛЧ. Підопічні Валерія Лобановського протягом всього матчу диктували свої умови, але в підсумку пропустили в одній з контратак. Примітно, що гол гості забили на 73-й хвилині - майже як у Глазго.

У матчі на виїзді динамівці виправилися, здолавши "фіалок" 2:1 (дубль на свій рахунок записав нинішній наставник "Динамо" Сергій Ребров), але неприємний осад залишився, а вболівальники вже більше 10 років згадують "Марібор" з легкою іронією.

Додамо, що на шляху в основний раунд Ліги Чемпіонів "Марібор" впорався з чемпіоном Боснії і Герцеговини "Зріньскі" і з ізраїльським "Маккабі" з Тель-Авіва. "Селтік" опинився у вирішальному раунді відбору лише завдяки збігу обставин: нагадаємо, в третьому раунді "кельти" програли дуель польській "Легії", проте клубу з Варшави УЄФА зарахувала технічну поразку 0:3 у другому матчі (через появу на полі дискваліфікованого гравця), та за сумою двох зустрічей далі пройшли шотландці. Тепер же в деякому сенсі справедливість восторжествувала.

Ще одна несподіванка групового турніру - білоруський БАТЕ, який на відміну від "Марібора" зіграє в компанії європейських грандів вже вчетверте. "Пивзавод", як обізвав колись цю команду динамівець Олег Гусєв, після нічиєї на виїзді зі словацьким "Слованом" не залишив каменя на камені від братиславців на домашньому стадіоні - 3:0. Схоже, що борисівці, яким останнім в ЛЧ вдалося обіграти саму "Баварію", і цього разу подарують своїм вболівальникам чимало приємних миттєвостей.

В інших матчах слід виділити успіх кіпрського АПОЕЛА, який після гостьових 1:1 розгромив данський "Ольборг" вдома 4:0. Також в Лізі Чемпіонів зіграє російський "Зеніт" і португальський "Порту".

27 серпня за путівки в груповий раунд посперечаються: "Стяуа" (Румунія) - "Лудогорец" (Болгарія), "Бешикташ" (Туреччина) - "Арсенал" (Англія), "Наполі" (Італія) - "Атлетік" (Іспанія). Також спробує пробитися в ЛЧ і кривдник "Дніпра" датський "Копенгаген", який у першому матчі поступився німецькому "Байєру" 2:3. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі