Лень пообіцяв приїхати в збірну в наступному році

Поділитися
Лень пообіцяв приїхати в збірну в наступному році Лень хоче краще підготуватися до нового сезону НБА © valleyofthesuns.com
Центровий "Фінікса" цього літа не готовий допомогти національній команді, але від виступів під українським прапором не відмовляється.

Олексій Лень вже точно не допоможе збірній України на Євробаскеті-2015, але пообіцяв приєднатися до команди в наступному році. Про це в інтерв'ю iSport.ua розповів президент ФБУ Михайло Бродський.

"Я з ним вів переговори по скайпу. Максима Міхельсона (тренера "Чекасских мавп") я спеціально для цього посилав в Америку, він зустрічався з Олексієм і його агентом. Ми поговорили, все добре - Лень пообіцяв, що з наступного року буде грати. У цьому році він не був готовий через свої відносини з "Фініксом". Лень зараз виходить на п'ятирічний контракт в НБА і в зв'язку з цим хотів би краще підготуватися до сезону", - сказав Бродський.

Також президент ФБУ підтвердив, що Україна подала заявку на проведення матчів однієї групи Євробаскету-2017: "ФІБА нам надіслала лист з варіантами заявок. Ми могли подати заявку на проведення чемпіонату, фінального турніру або однієї групи. Ми подали на груповий турнір".

Що стосується чемпіонату України з баскетболу, то в цьому році він, судячи з усього, пройде під егідою ФБУ, а не АБКУ "Суперліга", як було раніше. Правда, на даний момент готові грати в ньому тільки 5 клубів: "Хімік", "Будівельник", "Черкаські мавпи", "Дніпро" та "Миколаїв". Також приєднатися до турніру можуть харківський "Авантаж" і БК "Одеса", формуються команди в Кривому Розі та Львові, під питанням - "Говерла".

"Поки АБКУ необхідно привести себе в порядок. На жаль, у них організувався цілий шлейф боргів, плюс деякі спонсори відмовилися підтримувати клуби. Наскільки я знаю, Ігор Коломойський не буде фінансувати команди. Тобто тепер клуби шукають собі нових спонсорів. Потрібна ясність. Я за чемпіонат під егідою АБКУ, але поки для того, щоб врятувати те, що є, його варто провести під егідою Федерації", - підкреслив Бродський.

Нагадаємо, Бродський очолив Федерацію баскетболу України у травні цього року. Також він є власником "Черкаських мавп".
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі