Легкоатлетка Ольга Саладуха очолила світовий рейтинг сезону

Поділитися
Легкоатлетка Ольга Саладуха очолила світовий рейтинг сезону Ольга Саладуха - лідер світового сезону в потрійному стрибку © www.runnerspace.com
Завдяки вдалому виступу на етапі Діамантової Ліги в американському Юджині українська стрибунка вийшла в лідери сезону в своєму виді.

Українка Ольга Саладуха вдало виступила на черговому етапі Діамантової Ліги в американському Юджині в секторі потрійного стрибка.

Її результат на 14,85 м виявився другим за дальністю, але тим не менш, вона очолила світовий рейтинг: стрибнувши на 8 сантиметрів далі колумбійки Катаріни Ібаргуен, хоч і виграла змагання в США, проте її спроба була виконана при попутному вітрі 2,1 м/с, що, згідно з правилами, вважається додатковою перевагою. Тому результат Саладухи на сьогоднішній день - найкращий у світі.

Нагадаємо, що два тижні тому Саладуха стрибнула на етапі Діамантової Ліги в Шанхаї на 14,43 м а, її особистий рекорд на стадіонах зупинився на позначці 14,99 м. У загальному заліку Саладуха йде на другому місці слідом за Ібаргуен - у колумбійки - 8 очок, в українки - 4.

Щодо інших українців, які взяли участь в етапі Діамантової Ліги, то колега Саладухи у потрійному стрибку Ганна Князєва фінішувала 6-ю з результатом 14,15. Чемпіонка Європи-2012 Віра Ребрик у метанні списа не порадувала своїм виступом - всього лише 57,74 м, що майже на 10 метрів гірше німкені Христини Обергфолль. У підсумку, всього лише 8-е місце.

Наступний етап Діамантової Ліги відбудеться вже в Європі - спортсмени вийдуть на старт 6 червня в Римі на Олімпійському стадіоні. !zn

Читайте також:

НСК "Олімпійський" може прийняти чемпіонат Європи з легкої атлетики

Фізики розкрили секрети великого бігуна Усейна Болта з допомогою рівнянь

Українка Віра Ребрик завоювала "срібло" на зимовому Кубку Європи

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі