Легкоатлет Бондаренко розповів, чому не зумів побити світовий рекорд в 2014 році

Поділитися
Легкоатлет Бондаренко розповів, чому не зумів побити світовий рекорд в 2014 році Богдан Бондаренко в 2014 році не зумів побити світовий рекорд © diamondleague.com
В сезоні-2014 року в секторі для стрибків у висоту відбувалася напружена цікава боротьба. Украиинец Богдан Бондаренко боровся не тільки з суперниками, але і намагався побити світовий рекорд 20-річної давності.

Український легкоатлет Богдан Бондаренко розповів з якихось причин йому не вдалося побити світовий рекорд в секторі для стрибків у висоту в сезоні, що завершився-2014.

25-річний харків'янин, який в нинішньому сезоні поліпшив національний рекорд на 1 сантиметр, подолавши планку на висоті 2.42 м, хотів в першу чергу виграти чемпіонат Європи, а боротьбу за світове досягнення відклав до 2015 року.

Фактично одна з реальних можливостей стрибнути на 2.46 в Бондаренка була на фіналі Діамантової Ліги в Брюселі, проте там він подолав лише 2.40. Більш того, програв боротьбу за перемогу в змаганнях Мутазу Баршиму з Катару, який показав результат 2.43.

Бондаренко пояснив свою поразку тим, що у Баршима було більше часу на відпочинок, а також він не брав участь у чемпіонаті Європи, який був для Бондаренко фактично головним стартом сезону.

"На пік форми я виходив до чемпіонату Європи. А він в цей час міг відновитися, набратися нових сил. Тому перед фіналом в Брюселі я був не в кращому стані. Я й так довго тримався в хорошій готовності. Але нічого, сподіваюся, що моя поразка стане для мене новою мотивацією і поштовхом на кращі результати в 2015 році", - розповів Бондаренко на прес-конференції в Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На стадіоні НСК "Олімпійський" було встановлено рекорд України

Харківський стрибун стверджує, що незважаючи на поразку в Діамантовій Лізі він вважає, що сезон-2014 вдався.

"Це невдячна справа - планувати результат. У нас, спортсменів, це наче погана прикмета. Але я завжди прагну до максимуму своїх можливостей. Після перемоги на чемпіонаті світу в 2013 році я боявся, що у мене не буде достатньо емоцій для нових досягнень, і я не знав, чим себе мотивувати. Тому рекорд став гарною підмогою. Чому не вийшло? Напевно складно було психологічно, адже очікування була високі, та й конкуренція у нас в секторі зросла", - вважає Бондаренко.

Раніше повідомлялося, що українська чоловіча збірна з національним рекордом виступила на дебютному чемпіонаті світу з естафетного бігу. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі