Легендарний канадський воротар Бродер завершив кар'єру

Поділитися
Легендарний канадський воротар Бродер завершив кар'єру Мартін Бродер пішов на пенсію в якості гравця "Сент-Луїса", але назавжди залишився "дияволом" © USA Today
Дворазовий олімпійський чемпіон на початку грудня вперше в кар'єрі в НХЛ змінив команду, але так і не зумів вийти на колишній рівень.

Дворазовий олімпійський чемпіон у складі збірної Канади Мартін Бродер прийняв рішення повісити ковзани на цвях у віці 42 років. Триразовий володар Кубка Стенлі у складі "Нью-Джерсі" відіграв за клуб 20 сезонів. У чемпіонаті-2014/15 він став гравцем "Сент-Луїса".

За "Блюзменів" досвідчений воротар відіграв шість матчів і взяв тижневий відпочинок, проте вирішив не повертатися в гру і піти на менеджерську роботу. Повідомляється, що він залишиться в "Сент-Луїсі" і буде допомагати генеральному менеджеру.

В регулярних чемпіонатах НХЛ на його рахунку 1266 матчів і 691 перемога. Бродер є рекордсменом за кількістю сухих матчів - 125. В Кубку Стенлі канадець провів 205 поєдинків (24 на нуль), переміг у 113.

У складі збірної Канади він у 2004 році виграв Кубок світу, двічі ставав срібним призером чемпіонату світу та Олімпійських ігор. У 2002 і 2010 він зі своїми партнерами переміг на Олімпіаді в Солт-Лейк-Сіті і Ванкувері.

Таким чином, Бродер став ще одним легендарним і титулованим НХЛовцем після фінна Теему Селянне, який завершив кар'єру в нинішньому сезоні. Також до цієї заслуженої компанії можна сміливо віднести і нападника "Оттави Сенаторз" і "Детройт Ред Уінгз" Даніеля Альфредссона, який виграв Олімпіаду-2006 у складі збірної Швеції. Втім, він, на відміну від Бродера і Селянне, він не володів Кубком Стенлі.

25 січня було оголошено про відродження Кубка світу з хокею. В турнірі, який відбудеться восени 2016 року в Торонто, візьмуть участь 8 команд. Організатором турніру виступить Національна хокейна ліга.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі