Легендарний канадський воротар Бродер вперше в кар'єрі змінив клуб

Поділитися
Легендарний канадський воротар Бродер вперше в кар'єрі змінив клуб Мартін Бродер провів в "Нью-Джерсі" 21 сезон © USA Today
Володар чотирьох олімпійських нагород, дві з яких золоті, провів в "Нью-Джерсі Девілз" 22 роки. З цією командою він тричі піднімав над головою Кубок Стенлі.

Команда Національної хокейної ліги "Сент-Луїс Блюз" провела чи не найгучнішу угоду в нинішньому сезоні.

"Блюзмени" потрясли хокейний світ повідомленням про підписання контракту з легендарним 42-річним канадським воротарем Мартіном Бродером, який завершив свої більш ніж 20-річні виступи за "Нью-Джерсі Девілз" і перебував у статусі вільного агента.

Повідомляється, що Бродер заробить в Сент-Луїсі олоко 700 тисяч доларів за сезон, при цьому в його контракті передбачені бонуси за потрапляння в плей-офф.

Бродер привернув увагу менеджменту команди з берегів Міссісіпі після того, як основний голкіпер Брайан Елліот отримав травму коліна і вибув на тривалий термін. Тренерський штаб на чолі з відомим тренером Кеном Хічкоком запросив Бродера на тренування, а потім запропонував йому приєднатися до команди на постійних умовах.

Відзначимо, що "Сент-Луїс" займає третє місце в Західній конференції і є однією з найкращих команд Ліги за показником "пропущені шайби". Тепер же, з приходом Бродера ситуація має стати ще кращою.

За свою тривалу кар'єру в "Девілз" канадський голкіпер зібрав безліч призів: крім чотирьох медалей Олімпіад - двох срібних і двох золотих, на його рахунку - три Кубка Стенлі, особисті призи кращому воротареві (4 рази), а також кілька рекордів за кількістю матчів в НХЛ серед воротарів (1259), переможних ігор (688) та матчів "на нуль" (124).

Бродер заявив, що з нетерпінням чекає виходу на лід у светрі нової команди. До речі, в сезоні-2011/12 одноклубником легендарного канадця був український форвард Олексій Понікаровський.

В кінці листопада стало відомо, що збірна України не буде проводити навчально-тренувальний збір в грудні, а вперше в сезоні українські хокеїсти зберуться під знаменами збірної лише у лютому.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі