Кубок України: вперше в історії дві команди другої ліги пробилися до 1/4 фіналу

Поділитися
Кубок України: вперше в історії дві команди другої ліги пробилися до 1/4 фіналу Команда з Черкас здобула путівку до чвертьфіналу Кубка © fcslavutich.ck.ua
У розіграші 1/8 фіналу одного з найпрестижніших змагань футбольної України відбулося кілька несподіваних результатів.

Вперше в історії розіграшу Кубка України, який ведеться з 1992 року, в 1/4 фіналу турніру буде представлено дві команди з другої ліги - ФК "Тернопіль" і "Славутич" з Черкас.

Обидва представники найнижчого дивізіону професіонального футболу України обіграли відповідно полтавську "Ворсклу" у серії післяматчевих пенальті 3:1 і першоліговий "Авангард" з Краматорська - 1:0.

Примітно, що "Ворскла" здобула Кубок України у розіграші-2008/09. Що стосується "Авангарду", то в 1/8 фіналу перемогли краматорці представника Прем'єр-ліги луганську "Зорю".

Раніше траплялося, що на цій стадії виступав лише один друголіговий колектив - у розіграші Кубка-2006/07 брав участь ПФК "Севастополь", який на попередній у 1/8 фіналу розгромив донецький "Металург" 4:1.

Також у чвертьфіналі зіграє два клуби з першої ліги - чернігівська "Десна", яка у напруженій боротьбі, також у серії 11-метрових ударів, здолала запорізький "Металург"і тернопільська "Нива", яка без боротьби, завдяки неявці київського "Арсеналу" подолала ще одну стадію Кубка. До речі, на матч у Чернігові запорожці вийшли на чолі нового наставника Олега Тарана.

Що стосується команд Прем'єр-ліги, то до 1/4 фіналу вийшов "Металіст", що впевнено обіграв на виїзді львівські "Карпати" 2:0.

Поєдинок "Чорноморець" - "Дніпро" не відбувся через неможливість дніпропетровців прибути на матч до Одеси - напередодні гості з Дніпропетровська не змогли вилетіти зі свого міста, а назавтра майже діставшись до місця подій, знову через туман, капітан літака прийняв рішення не садити борт у Південній Пальмірі, а повернутися назад. У підсумку, матч не відбувся, хоча футболісти "Чорноморця" вийшли на передматчеву розминку.

ТАКОЖ: Два дербі в 1/8 фіналу Кубка: "Чорноморець" зіграє з "Дніпром", "Карпати" з "Металістом"

Раніше, нагадаємо, до 1/4 фіналу вийшли донецький "Шахтар" і київське "Динамо" - гранди обіграли відповідно "Миколаїв" 3:0 та свердловський "Шахтар" 4:0.

Зазначимо, що 1/4 фіналу відбудеться 26 березня 2014 року, а жеребкування пройде у листопаді в Києві. !zn

Читайте також:

"Дніпро" втратив перемогу у матчі з "Ворсклою" на останній хвилині

В "Дніпрі" пригрозили подати на "Металіст" в Спортивний суд в Лозанні

Один з кращих українських захисників 90-х вважає, що "Динамо" ще побореться за чемпіонство

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі