Коноплянка зупинився в розвитку і насолоджується увагою і славою - експерт

Поділитися
Коноплянка зупинився в розвитку і насолоджується увагою і славою - експерт Євген Коноплянка насолоджується увагою з боку вболівальників © football.ua
За словами колишнього півзахисника "Дніпра" і збірної України Максима Калиниченка, Євген Коноплянка став грати передбачувано і майже не вміє пересуватися по полю без м'яча.

Один з лідерів "Дніпра" і збірної України, лівий півзахисник Євген Коноплянка не розвивається як футболіст, і суттєво поступається за виконання ще однієї надії українського футболу динамівця Андрія Ярмоленка.

Про це заявив колишній футболіст збірної, "Дніпра", "Таврії" і московського "Спартака" Максим Калиниченко. На його погляд, пододные речі часто трапляються в українському футболі, коли гравці, досягнувши успіху, втрачають мотивацію для подальшого кар'єрного зростання.

"Людина досягла якогось медійного і фінансового успіху, при якій його кар'єрне зростання вже не так очевидний. І заспокоївся. Тому що коли ти приріс до місця, де тебе непогано годують і все у тебе добре, ти починаєш ніжитися в цьому як ситий кіт у бідони зі сметаною. "Ну, поїду кудись, а чи будуть мене любити там більше, ніж тут?.." Хоча я думаю, що в глибині душі він хоче виїхати, але щось постійно зупиняє", - цитує Калиниченка "Спорт-Експрес в Україні".

"І ось результат - Коноплянка, який був технічніше, швидше, яскравіше, по суті, залишився на колишньому рівні, а, приміром, Ярмоленко зробив просто неймовірний стрибок навіть по відношенню до Коноплянці і на сьогодні виглядає на дві голови вище, і відповідно в два рази ближче до хорошого контрактом за кордоном", - говорить колишній футболіст, а нині футбольний експерт.

Нагадаємо, що Коноплянка вже двічі був близький до переїзду в Європу, однак щоразу його трансфер зривався. На початку 2014-го він не потрапив в "Ліверпуль", а рік потому - в італійську "Рому". У нинішньому сезоні на його рахунку в 29 матчах за "Дніпро" 7 голів і 6 передач, тоді як у Ярмоленка кожен з показників мінімум в два рази кращий.

Калиниченко додав, що якщо Коноплянка не зміниться, йому буде важко заграти закордоном.

"Сподіваюся, він мене почує. Самий головний мінус: він не грає без м'яча - у вільні зони, біжить тільки з м'ячем. Так, біжить приголомшливо, але, повторюю, тільки з м'ячем! А якщо б використав свою швидкість та маневреність без м'яча, був би іншим футболістом. Але Жені достатньо просто подобатися глядачам, тому що у нього швидка робота ніг, і він вміє зробити з захисника мавпу, навіть якщо це гравець рівня Глена Джонсона. Однак, не працюючи без м'яча, на Заході він не заграє".

"Зрозумійте, гравця такої ментальності перевчити майже неможливо. Він абсолютно пофігістичний в хорошому, і в поганому сенсі цього слова... Йому все одно, він грає, як уміє, це і добре, і погано. Як у тій приказці: "Полюбіть мене чорненьким, біленьким - мене кожен полюбить", - резюмував Калиниченко.

8 квітня Дніпро зіграє з Чорноморцем в рамках 1/4 фіналу Кубка України. Проте швидше за все, Мирон Маркевич дасть Євгену Коноплянці відпочити.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі