Команду головного тренера-невдахи ЧС-2014 дискваліфікували за расизм вболівальників

Поділитися
Команду головного тренера-невдахи ЧС-2014 дискваліфікували за расизм вболівальників Пейсеш Араньї став причиною дискваліфікаціїї "Греміу" © ae.com.br
"Гремиу", який очолив екс-наставник збірної Бразилії Луїз Феліпе Сколарі, виключили з розіграшу національного Кубка. Втім, команда і так програла перший матч турніру "Сантосу", опинившись на грані вильоту за спортивним принципом.

Бразильський "Греміу" з Порту-Алегрі дискваліфікований за расизм вболівальників під час матчу Кубка країни проти "Сантоса", який відбувся на його домашньому стадіоні.

Поєдинок завершився поразкою підопічних Луїза Феліпе Сколарі 0:2, але на 4 вересня було заплановано матч-відповідь. Проте його проведення завадило рішення Вищого суду спортивної юстиції, який постановив вигнати команду з розіграшу Кубка, а також оштрафувати клуб на 22 тисячі доларів.

Причиною судових розглядів стали расистські вигуки фанатів "Греміу" на адресу темношкірого воротаря "Сантоса" Пейсеш Араньї. Покарання піддалася і бригада арбітрів, незважаючи на скарги воротаря ніяк не відбила інцидент в протоколі. Головний суддя зустрічі Вілтон Перейра Сампайо дискваліфікований на 90 днів, його помічники - на 60. Крім того, ідентифікованим порушників заборонено відвідувати матчі команди протягом двох років.

Примітно, що рішення суду підтримав і президент ФІФА Зепп Блаттер. У своєму твіттері він зазначив, що вважає правильним карати команди за прояв расизму вболівальників на трибунах.

Раніше повідомлялося, що Луїза Феліпе Сколарі було звільнено з поста головного тренера збірної Бразилії за незадовільні результати на домашньому чемпіонаті світу, де його команда посіла четверте місце. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі