Команди Суперліги масово покидають іноземні баскетболісти

Поділитися
Команди Суперліги масово покидають іноземні баскетболісти © The White House
Через фінансові проблеми, а також політичну нестабільність легіонери воліють залишити Україну і переїхати в європейські чемпіонати.

Політична нестабільність змусила іноземних баскетболістів розривати контракти з українськими командами.

Поки Суперліга оголосила про безстрокову паузу у змаганнях, ряд провідних клубів позбувся ключових виконавців.

Так, ряди івано-франківської "Говерли" покинув один з лідерів останніх двох сезонів Юджин Лоуренс. Новим клубом американця стане німецький "Бонн Телеком". У Суперлізі Лоуренс відіграв майже два роки, в цьому сезоні набираючи за матч 10.1 очка і 5.8 передачі.

Запорізький "Ферро" розлучився з Ентоні Маршаллом. Американський захисник приєднався до "Хапоелю" з Тель-Авіва. У поточному сезоні Маршалл приносив колективу Кирила Большакова 16,4 очка і робив 4,9 передачі в середньому за гру. Нагадаємо, що трохи раніше ряди "феросплавників" покинув Маршон Пауелл, який перебрався в маріупольський "Азовмаш".

Нарешті, з "Дніпро-Азоту" пішов безумовний лідер команди і кращий бомбардир Суперліги Дональд Сімс. В складі "Азоту" він набирав 21.2 очка і робив 4.6 передачі. Більше того, інші легіонери "Азоту" також шукають варіанти для якнайшвидшого працевлаштування в інших клубах.

На днях стало відомо про відхід з "Черскаських Мавп" Рональда Мура. І якщо розставання з черкаським клубом, який має примарні шанси на плей-офф, можна було списати саме на змагальний фактор (і частково на можливі фінансові проблеми президента Михайла Бродського), "Ферро" і "Говерла" розглядаються як претенденти на боротьбу за медалі Суперліги.

Також симптоматичним є той факт, що "Ферро", "Говерла" та "Азот" - клуби з, так званого, "пулу Коломойського", тобто керівники цих команд мають бізнес зв'язку з Ігорем Коломойським.

Повідомляється, що проблеми існують і у інших "приватівських" команд, а також у тих, які мають відношення до представників "регионаловских" клубів (зокрема, у "Миколаєва" та "Києва"). На їх фоні, більш або менш благополучними виглядають хіба що "Будівельник" і "Азовмаш".

Нагадаємо, в чемпіонаті Суперліги лідирує БК "Донецьк" і МБК "Одесі", далі йдуть южненський "Хімік" і "Будівельник". Втім, якщо ранжувати команди за співвідношенням перемог і поразок, то лідером є южненці, які здобули 88,2 % успішних результатів. !zn

Читайте також:

Франція має намір провести Євробаскет-2015 замість України

На історичному ЧС з баскетболу Україна зіграє з легендарними американцями

Реконструкція Палацу спорту в Києві почнеться в квітні

Названі арени, на яких відбудуться матчі Євробаскету-2015

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі