Колліна визнав помилку арбітра, яка дозволила "Шахтарю" перемогти

Поділитися
Колліна визнав помилку арбітра, яка дозволила "Шахтарю" перемогти Колліна став на захист суддівського корпусу © Dynamo.kiev.ua
Куратор суддівського корпусу в Україні П'єрлуїджі Колліна відповів всім, хто незадоволений роботою арбітрів в чемпіонаті України.

За словами італійського фахівця, ситуація з суддівством в країні поліпшується, але для завершення процесу потрібен час, а довіра до місцевих бригад арбітрів має зростати:

"Зараз дуже рідко звертаються за допомогою іноземних арбітрів. І з кожним роком таких країн стає все менше. Якби я був українцем, я б захищав той факт, що працюють українські судді. Це факт гордості, патріотизму. Чим український рефері гірше інших? Адже у нас є люди тут, у себе вдома, і вони заслуговують довіри. Я вважаю, що українським арбітрам потрібно давати можливість працювати. Потрібно "бити" на національну гордість. Український футбол потребує українських суддів", - заявив Колліна в інтерв'ю телеканалу "Футбол 1".

"За останні роки український арбітраж значно виріс, став якіснішим. І те, що вони отримують міжнародні матчі – це підтвердження того. В цілому, в українських суддей хороші результати, але ще потрібен час. Потрібно нове покоління! Арбітри повинні зростати. В чому проблема українських рефері? Вони не відчувають довіри. Потрібно поміняти менталітет недовіри до суддів. Не варто шукати у кожній помилці підступ".

При цьому італієць визнав помилку бокового арбітра в матчі "Шахтаря" і "Олімпіка", яка дозволила віце-чемпіонам України вирвати перемогу на останніх хвилинах:

"Третій гол "Шахтаря" - це помилка арбітра. Асистент повинен був зафіксувати для себе розташування гравців під час удару Ісмаїлі. Звичайно, нам зараз просто на стоп-кадрі побачити, що Степаненко в офсайді. Єдине виправдання для бокового арбітра – він помилився з гравцями, переплутав їх. Кількома хвилинами раніше він прийняв правильне рішення, скасувавши гол Степаненко. Цей хороший асистент. ФІФА відібрала його на чемпіонат світу U-17 в Чилі, він буде працювати з Арановським. Але ця помилка була грубою і вплинула на результат".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі