Колишній віце-президент ФІФА отримав хабар за вибір Росії господаркою ЧС-2018 - Мін'юст США

Поділитися
Колишній віце-президент ФІФА отримав хабар за вибір Росії господаркою ЧС-2018 - Мін'юст США ФІФА віддала ЧС-2018 Росії, а ЧС-2022 - Катару © fifa.com
Стали відомі деталі можливої корупційної діяльності Міжнародної федерації футболу.

Міністерство юстиції США повідомило, що членам виконкому Міжнародної федерації футболу (ФІФА) були виплачені хабарі за голосування на користь Росії та Катару при виборі країн-господарок чемпіонатів світу 2018 і 2022 років, передає Tribuna.com.

Стверджується, що колишній віце-президент ФІФА Джек Ворнер з Тринідаду і Тобаго був підкуплений, щоб він віддав свій голос за Росію. Також хабар був запропонований Рафаелю Сальгеро з Гватемали.

При голосуванні за Катар в якості приймаючої сторони ЧС-2022 хабар отримали колишній президент Бразильської конфедерації футболу Рікардо Тейшейра, колишній президент Південноамериканської конфедерації футболу Ніколас Леос з Парагваю, який помер у серпні 2019 року, і ще один неназваний співучасник.

Джек Ворнер отримав хабар у розмірі 5 млн доларів дрібними траншами. Сальгеро було запропоновано 1 млн доларів. У звинуваченні Мін'юсту не зазначено, чи надійшла йому ця сума.

Також у звіті Мін'юсту стверджується, що асистент Ворнера в листопаді 2010 року отримав електронний лист від спільника з проханням виконати домовленість.

У 2015 році Ворнеру довічно заборонили ведення діяльності, пов'язаної з футболом.

Раніше повідомлялося про те, що ФІФА продовжить футбольний сезон на безстроковій основі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі