Колишні футболісти збірної України згадали про нелегкі матчі з Іспанією

Відео
Поділитися
Колишні футболісти збірної України згадали про нелегкі матчі з Іспанією Матч з іспанцями на ЧС-2006 завершився для України розгромом © El Mundo
Українці за період незалежності кілька разів зустрічалися з Іспанією. І в кожній із зустрічей іспанці вважалися явними фаворитами протистояння.

Збірна України 27 березня в четвертий раз зустрінеться з Іспанією: за три попередні зустрічі завершилися двома поразками і нічийним результатом.

Найбільш вдалий у плані результату був матч, який відбувся 12 років тому - в рамках відбіркового турніру Євро-2004. Українці і іспанці зустрічалися в Києві на переповненому НСК "Олімпійський". Іспанія ще не вважалася лідером світового футболу, проте була на шляху свого зоряного становлення. А наявність у складі таких футболістів як Рауль, Ікер Касільяс, Гуті, Рубен Бараха викликало повагу і страх з боку суперника. Підопічні Леоніда Буряка діяли в звичному стилі - на контратаках.

В одному з контрнаступів вже на 11-й хвилині Андрій Шевченко зробив вивірену на Андрія Вороніна і той відкрив рахунок. Здавалося, що матч так і завершиться перемогою "синьо-жовтих", але ближче до кінця два точних постріли іспанців - Рауля і Еччеберії майже поставив хрест на спробах господарів. Вже в доданий арбітром час дебютант збірної 33-річний центральний півзахисник Олександр Горшков дальнім ударом врятував команду від поразки - 2:2.

Читайте також: Хуанде Рамос назвав рецепт успіху збірної України в матчі з Іспанією

" Зрівняти рахунок пощастило після атаки, під час якої Андрій Гусін, царство йому небесне, зробив передачу з флангу. Вона вийшла трохи назад, в район лінії штрафного. Через мить я вдало пробив - м'яч влетів у ворота. Радість усіх охопила невимовна! І мене в тому числі. Кращого дебюту в збірній і бути не могло!", - згадує автор рятівного голу Горщиків.

У повторній грі команда Буряка програла - на дубль Рауля українці відповіли лише одним ударом Шевченка - 1:2.

І, нарешті, значну поразку від "Фурії рохи" Україна зазнала на історичному чемпіонаті світу в 2006 році. Дебют українців на головних змаганнях сучасного футболу вийшов змазаним - українці з тріском програли 0:4. Втім, поразка не засмутила команду Олега Блохіна - вона дійшла аж до 1/4 фіналу, тоді як Іспанія вилетіла в 1/8 фіналу, програвши Франції.

"Однією з основних причин поразки, на мій погляд, була відсутність досвіду матчів на такому рівні", - вважає один з учасників того матчу, захисник Андрій Русол.

"Так, до цього ми грали проти сильних збірних. Так, у такому складі проводили не першу гру. Але ось поєдинків такого високого напруження насамперед у нашої команди не було. Саме тоді я відчув, що значить великий досвід міжнародних ігор", - підсумував захисник.

Втім, з тих пір українці чи домагалися успіхів на міжнародній арені, не зумівши вийти з групи на домашньому Євро-2012. Тоді як Іспанія виграла два чемпіонати Європи, а заодно і світову першість у 2010 році.

27 березня збірна України зіграє з Іспанією в Севільї, а через чотири дні проведе спаринг з Латвією. Ця гра состоитя у Львові.

Поділитися
Підготував/ла Лесь Димань
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі