Київський "Арсенал" не спромігся перемогти на Меморіалі Макарова

Поділитися
Київський "Арсенал" не спромігся перемогти на Меморіалі Макарова "Арсенал" програв у фіналі Меморіалу Макарова © football.ua
Відроджений клуб після перемоги в декількох аматорських змаганнях міг відзначитися і в протистояннях з профі. Втім, команді ще належить пройти довгий шлях до вершини.

Київський "Арсенал" після перемог у чемпіонаті Києва мав хороший шанс нагадати про себе любителям футболу, однак програв у фіналі 20-го Меморіалу Олега Макарова команді "Колос". Основний час матчу завершився внічию 2:2, а в серії пенальті сильнішими виявилися представники Васильківського району столичної області.

Нагадаємо, що у турнірі взяли участь не тільки аматори, але й представники професійних змагань - першої та другої ліг українського чемпіонату і навіть Прем'єр-ліги - донецький "Олімпік", київське "Динамо-2", чернігівська "Десна" та новокаховська "Енергія".

Однак у підсумку, ніхто з цих команд не дійшов до вирішального матчу. До речі, саме "каноніри" не пустили у вирішальний матч команду з Донецька: у півфіналі підопічні відомого в 90-е динамівця Андрія Анненкова виграли у представника топ-дивізіону 2:1.

Як би там не було, але два претенденти на титул є кращими аматорськими командами не тільки столичного регіону, але і провідними у всій Україні. Тому цілком логічно, що саме вони розіграли приз, адже профі поставилися до турніру як до тренувального. У вирішальному матчі підопічні відомого у минулому півзахисника Руслана Костишина проявили справжню стійкість і зуміли вирвати перемогу по пенальті. Ключова роль тут належить воротарю Володимиру Гребенюку, відбившего два удари. Логічно, що саме він став кращим воротарем змагань.

Втім, програш ще більше прискорило "Арсенал", який вже з нового сезону перейде на професійні рейки. Кияни заявилися у другу лігу, хоча, як стверджує їх бос Олексій Кікірєшко, можливий і більш стрімке варіант повернення в Прем'єр-лігу.

"У першій лізі є команди, які із-за фінансових проблем не можуть завершити чемпіонат. Ми хочемо з кимось із них об'єднатися і своїм складом, але під спільним брендом, дограти цей сезон. Назвати, з ким будемо об'єднуватися, поки не можу, чекаємо, щоб це дозволила Федерація, - сказав президент в ефірі телеканалу "Футбол 1".

Нагадаємо, що "Арсенал" припинив існування в сезоні-2013/14, коли в зимове міжсезоння через фінансові проблеми команда знялася з чемпіонату Прем'єр-ліги. Нинішній клуб, судячи з усього, не має відношення до "канонірам" Вадима Рабиновича.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі