Кенієць Макау побив світовий рекорд на марафонській дистанції (відео)

Відео
Поділитися
© AFP
Кенійський бігун Патрік Макау став переможцем 38-го Берлінського міжнародного марафону, встановивши світовий рекорд. Дистанцію 42 кілометри 195 метрів він подолав за 2 години 03 хвилини 38 секунд.

Макау на 21 секунду поліпшив попередній світовий рекорд, що належав Ефіопії Хайле Гебреселассіє і встановлений у вересні 2008 року також у Берліні.




У нинішньому році в Берлінському марафоні взяли участь більше 40 тис. людей. Усього в різних змаганнях, що проводяться в рамках основних змагань, брали участь близько 70 тисяч прихильників здорового способу життя. Погода сприяла шанувальникам бігу - у Берлін прийшло справжнє «бабине літо» з сонцем, чистим небом і температурою повітря до 20 градусів тепла.

Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) визнала марафонську дистанцію відповідну своїм стандартам лише в 2004 році, тому до 1 січня 2004 року досягнення бігунів не мали статусу офіційних світових рекордів. Марафони проводяться в багатьох містах світу, але IAAF визнає рекорди, встановлені не на всіх дистанціях, а лише на тих, які відповідають певним критеріям.

Кращий час на марафонській дистанції було встановлено в квітні 2011 року в Бостоні - кенієць Джефрі Мута пробіг 42 кілометри за 2 години 3 хвилини і 2 секунди. Проте траса в Бостоні не входить до числа визнаних IAAF, оскільки, зокрема, йде під занадто великим для стандартів організації ухилом, тому рекорд не отримав офіційний статус.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі