Інфантіно допоміг "Ман Сіті" і ПСЖ обійти фінансовий фейр-плей - Football Leaks

Поділитися
Інфантіно допоміг "Ман Сіті" і ПСЖ обійти фінансовий фейр-плей - Football Leaks Інфантіно міг бути замішаний в корупції © BBC
Президента ФІФА звинуватили в корупції.

Президент ФІФА Джанні Інфантіно допоміг "Манчестер Сіті" і "Парі Сен-Жермен" уникнути серйозних покарань, коли обіймав посаду генерального секретаря УЄФА, повідомляє Football Leaks.

За даними розслідування джерела, обидва клуби, власниками яких є одні з найбагатших людей Близького Сходу, мали серйозний дефіцит у бюджеті в період з 2011 по 2013 рік, за що їм загрожувало покарання за порушення правил фінансового фейр-плей аж до виключення з Ліги чемпіонів.

ПСЖ за умовами спонсорського контракту з Міністерством туризму Катару з 2011 по 2013 рік отримував 215 млн євро в рік, а експерти, найняті УЄФА, оцінили реальну ринкову вартість контракту всього в 2,8 мільйона євро.

Що стосується "Сіті", то реальні збитки клубу склали 233 мільйони євро за період з 2011 по 2013 рік, що в 5 разів більше допустимого ФФП ліміту в 45 мільйонів. Інфантіно був в курсі порушень з боку обох клубів.

В документах, наявних у розташуванні Football Leaks, стверджується, що Інфантіно в цьому розслідуванні боровся за інтереси клубів, незважаючи на свою посаду. Чиновник кілька разів таємно зустрічався з керівниками обох клубів, обговорював з ними конфіденційні деталі і пропонував компроміси, які пропонувати не мав права.

У травні 2014 року обидва клуби досягли угоди з УЄФА, яке практично не справило на них негативного ефекту. Незабаром після цього шотландський фінансовий експерт Брайан Куїнн залишив посаду керівника слідчого комітету фінансового фейр-плей.

Нагадаємо, в жовтні "Шахтар" розгромно поступився "Манчестер Сіті" в Лізі чемпіонів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі