IAAF включила Україну до списку країн з високим ризиком вживання допінгу

Поділитися
IAAF включила Україну до списку країн з високим ризиком вживання допінгу Наступний ЧС пройде в 2019 році в Катарі © facebook.com
На українських спортсменів чекають ретельні перевірки на допінг.

Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) включила Україну в групу А, в яку входять країни з найбільш високим ризиком вживання допінгу, як повідомив президент організації Себастьян Коу.

Крім України в цю групу також входять федерації Білорусії, Кенії та Ефіопії. Спортсмени з цих країн будуть перевірені на допінг як мінімум 3 рази перед чемпіонатом світу, який пройде в наступному році в Катарі.

Також стало відомо про те, що IAAF залишила в силі відсторонення Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА). Про це повідомив голова робочої групи IAAF Руне Андерсен.

IAAF відзначила прогрес російської сторони в боротьбі з допінгом, але не має наміру відновлювати ВФЛА у правах до виконання останніх двох вимог: відновлення РУСАДА і допуск WADA в московську антидопінгову лабораторію. Після виконання цих критеріїв IAAF знову розгляне можливість відновлення ВФЛА в правах.

Таким чином, російські спортсмени продовжать виступати на міжнародних змаганнях під нейтральним прапором після одержання спеціального дозволу від IAAF.

Нагадаємо, в серпні минулого року стало відомо про те, що Україна займає 13-е місце за кількістю спортсменів, спійманих на допінгу в 2017 році, а лідерами в цьому рейтингу є США.

Раніше повідомлялося про те, що українські легкоатлетки Повх і Земляк дискваліфіковані за вживання допінгу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі