Харківський стадіон "Металіст" перейшов у власність клубу за 674 мільйони гривень

Доповнено
Поділитися
Харківський стадіон "Металіст" перейшов у власність клубу за 674 мільйони гривень © rush.org.ua
Президент харківського клубу Сергій Курченко здійснив купівлю спортивного об'єкта.

Харківський "Металіст" став власником однойменного стадіону, здійснивши купівлю об'єкта за 674 мільйони 522 тисячі гривень.

Раніше клуб орендував футбольну арену для проведення домашніх матчів. Зазначимо, що покупка відбулася в рамках конкурсу, на якому "Металіст" був єдиним претендентом на операцію.

Про це на своїй сторінці у соціальній Facebook повідомив директор Департаменту у справах преси та інформації Харківської міськради Юрій Сидоренко.

Як повідомляє агентство "Ліга. Новини", майновий комплекс стадіону був виставлений на продаж за стартовою ціною 674 млн. 521 тис. 916,16 грн. У цілісний комплекс входять чотири трибуни, касовий павільйон з ротондою, футбольне поле, бігові доріжки, три трансформаторні підстанції та розподільчий пункт. Площа земельної ділянки, що належить стадіону, - 7,0873 га.

Нагадаємо, стадіон "Металіст" на 40 тисяч глядацьких місць був реконструйований до Євро-2012 і офіційно відкритий 5 грудня 2009 р. Стадіон реконструйований у форматі приватно-державного партнерства: 30% загальної суми вкладень становлять приватні інвестиції бізнесмена і колишнього власника ФК "Металіст" Олександра Ярославського, 70% - бюджетні кошти.

Загальна сума внесених у той час у реконструкцію стадіону інвестицій склала $ 95,3 млн. У 2011 р. Ярославський додатково інвестував у реконструкцію ігрового поля стадіону "Металіст" близько 3 млн. євро.

Відзначимо, що операція з купівлі стадіону відбулася на тлі дискваліфікації "Металіста" з розіграшу єврокубків-2013/14, а також лідерства харків'ян у чемпіонаті Прем'єр-ліги України. !zn

Читайте також:

"Металіст" позбавлений бронзи сезону-2007/08 за договірний матч з "Карпатами"

Харків'янин Марко Девіч, який увійшов до числа кращих українських бомбардирів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі