Хабар допоміг Японії отримати ЧС-2002 - ЗМІ

Поділитися
Хабар допоміг Японії отримати ЧС-2002 - ЗМІ ЧС-2002 пройшов у Японії та Кореї
Екс-співробітник ФІФА впевнений, що чемпіонат світу, який проходив у двох азіатських країнах, дістався їм нечесно.

Японія отримала право прийняти частину чемпіонату світу 2002 року завдяки хабарам. Про це повідомляє іспанське видання As, цитуючи свого анонімного співрозмовника, який є екс-співробітником південноамериканської Конфедерації футболу.

За його словами, федерація футболу Японії заплатила півтора мільйона доларів, щоб отримати підтримку на голосуванні при виборі місця проведення турніру. 1,2 мільйона доларів осіли в кишенях президента КОНМЕБОЛ Ніколаса Леоса, 200 тисяч отримав генеральний секретар організації Едуардо Де Луке, а на 100 тисяч доларів багатшою стала відповідальна за зв'язки з ФІФА Зорана Даніс. Джерело стверджує, що ще ряд фінансових операцій пройшов через рахунки родичів Ніколаса Леоса, який допоміг Японії і Південній Кореї забезпечити перемогу в заявочній кампанії.

Зазначимо, що Леос займав свій пост з 1986 по 2013 рік. В даний момент він вже перебуває під домашнім арештом і чекає відправки в США, де йому належить постати перед судом. Екс-чиновник залучений у скандальну справу про корупцію та відмивання грошей деякими чиновниками ФІФА.

Нагадаємо, що сам чемпіонат світу в Японії та Кореї супроводжувався неоднозначними суддівськими рішеннями, які допомогли корейцям дістатися до півфіналу турніру.

Додамо, що вчора, 19 червня, бельгійська федерація футболу заявила, що вимагатиме у ФІФА компенсацію в разі, якщо буде доведено, що ЧС-2018 був отриманий Росією нечесним шляхом. Бельгія претендувала на проведення турніру спільно з Голландією, а вартість заявки обійшлася двом країнам більш ніж у 10 мільйонів доларів.

Раніше голова комісії з аудиту і виборів у ФІФА Доменіко Скала заявляв, що рішення про присудження проведення чемпіонатів світу 2018 і 2022 років Росії і Катару можуть бути скасовані, якщо докази у хабарництві підтвердяться.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі