Голову ФІФА просять піти у відставку

Поділитися
Виконавчий директор Асоціації професійних футболістів Англії (PFA) Гордон Тейлор вважає, що глава ФІФА Йозеф Блаттер після заяв про расизм, повинен подати у відставку.

Коментуючи нещодавні скандали з приводу звинувачень захисника «Челсі» Джона Террі і форварда «Ліверпуля» Луїса Суареса у расистських висловлюваннях, Й.Блаттер закликав не робити проблему з ситуацій, що викликані емоціями під час гри і легко вирішуються простим рукостисканням після закінчення матчу.

«Я не міг повірити своїм вухам, коли це почув. І ці слова говорить людина, що є головою ФІФА - організації, до якої входять 200 країн з різною культурою, віросповіданням і кольором шкіри. Ці слова стали останньою краплею! Згадайте скандал з голосуванням за визначенням країни-господині чемпіонату Світу з футболу-2022 і його жорстке неприйняття введення відеоповторів у футболі з метою зробити суддівство більш справедливим. У мене немає і тіні сумніву, що він повинен подати у відставку», - сказав Г.Тейлор.

«Він не розуміє, наскільки руйнівний расизм. Футбол має об'єднувати людей. Це те, над чим ми так наполегливо працюємо в Англії і намагаємося виховати дітей таким чином, щоб у них навіть не виникало думки про згадку кольору шкіри людини, про яку вони говорять», - додав глава PFA.

Пізніше Й.Блаттер заявив, що його слова неправильно зрозуміли, і він зовсім не вважає проблему расизму незначною.

У середу Футбольна асоціація Англії (FA) звинуватила Суареса у расистських висловлюваннях стосовно захисника «Манчестер Юнайтед» Патріса Евра, а Скотланд Ярд перевіряє об
ґрунтованість звинувачень Террі у прояві расизму на адресу захисника «Куїнз Парк Рейнджерс» Антона Фердінанда.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі