Голландського спортсмена позбавили нагород ЧЄ-2014 за непристойний жест на адресу росіянина

Поділитися
Голландського спортсмена позбавили нагород ЧЄ-2014 за непристойний жест на адресу росіянина
Чемпіонат Європи з шорт-треку, який відбувся у Дрездені, завершився скандалом: голландця Шипке Кнегта дискваліфікували за те, що на фініші одній з дистанцій він не стримав емоцій і показав середній палець росіянину-переможцю.

Голландця Шимке Кнегта позбавили всіх нагород, завойованих на чемпіонаті Європи з шорт-треку, який завершився у вихідні в німецькому Дрездені.

На фініші естафети спортсмен виявився настільки засмучений перемогою представника збірної Росії Віктора Ана, що не стримав емоцій і показав супернику непристойний жест - середній палець руки, а також зобразив у бік росіянина стусан.

За рішенням суддів всі результати Шипке Кнегта на особистих дистанціях буде анульовано. Кнегт раніше отримав бронзу багатоборства, а минулої суботи завоював срібло на дистанції 500 метрів. Також голландець став другим в суперфіналі на 3000 м - за нього не вручається окремих медалей, однак підсумки йдуть у залік багатоборства.

У той же час результати естафети переглянуто не буде, оскільки вчинок спортсмена, на думку суддів, лежить у зоні його особистої відповідальності. Після цього рішення росіянин Володимир Григор'єв перемістився на четверте місце в заліку багатоборства.

"Потерпілий" спортсмен із Росії, в минулому кореєць Ан Хен Су, тричі ставав олімпійським чемпіоном у Турині-2006, сам не зміг прокоментувати подію - судячи з усього, через погане знання російської. А от його партнер по збірній Семен Єлістратов зазначив, що до подібних випадків слід ставитися спокійно.

"Просто на доріжках у нас тут по суті війни. Кожен прагне виграти. Просто не всі стримують емоції, особливо запальні люди. Буває, демонструють їх не дуже красиво. Але це все нісенітниця і швидко забувається. Правда, не варто звертати на це увагу. Головне, що вся Європа знає, хто тут тепер кращий", - зазначив Єлістратов.

Примітно, що в збірній Росії виступають не тільки натуралізовані корейці, але і колишній українець Володимир Григор'єв. У Дрездені вихованець українського спорту виграв дві бронзові медалі в особистих змаганнях і золото в естафеті.

Українські ж льодові треківці було представлено в Німеччині дев'ятьма спортсменами, які зупинилися задовго до вирішальних етапів змагань. Нагадаємо, що на Олімпіаді у Сочі Україну буде представлено лише одним учасником. !zn

Читайте також:

Провідних українських фристайлістів відрахували зі збірної, зірвавши їхню підготовку до Олімпіади

Журналістам заборонили знімати гаджетами Олімпіаду у Сочі

Скрипалька Ваннеса Мей представить Таїланд на Олімпіаді як гірськолижниця

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі