Глядачів «Донбас Арени» будуть зігрівати інфрачервоними обігрівачами

Поділитися
На стадіоні «Донбас Арена» у Донецьку планують запровадити інфрачервоний обігрів глядацьких трибун. Нині відбуваються переговори про постачання обладнання з Німеччини.

Аналогів такому проекту з опалення футбольних арен у Східній Європі немає, повідомив технічний директор стадіону Вадим Гунько. Він зазначив, що завдяки використанню нового обладнання, температура взимку на стадіоні в Донецьку під час гри буде вищою за звичайну на нижніх рядах трибун приблизно на 6 градусів. А на середньому ярусі та на верхніх рядах - на 12 градусів.

Інфрачервоний обігрів нині є єдиним способом, який дозволяє на великих та відкритих просторах нагрівати не повітря, а потрібні об'єкти, пояснив Гунько. До того ж газове інфрачервоне опалення значно дешевше ніж електричне. Він зазначив, що є дві відомих компанії - виробники інфрачервоного газового обладнання саме для стадіонів, обидві – німецькі. Перша стадія реалізації проекту – це постачання обладнання в Донецьк з Німеччини, потім буде прокладено газопровід. За словами фахівця, роботи з монтажу мають проводити таким чином, аби не зіпсувати ландшафт і не пошкодити дерева у парку навколо стадіону.

Нові комфортні умови футбольні вболівальники мають відчути вже в листопаді цього року. Гунько зазначив , що цей проект не пов’язаний з підготовкою до Євро-2012, оскільки чемпіонат відбудеться влітку, коли обігрівати стадіони немає потреби.

За матеріалами Deutsche Welle

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі