Геолог і журналіст пояснив, чому для зимових Ігор у Росії обрали субтропічне Сочі

Поділитися
Геолог і журналіст пояснив, чому для зимових Ігор у Росії обрали субтропічне Сочі Пальми виглядають трохи абсурдно у місці проведення зимової Олімпіади
На думку експерта, інші російські території, які здавалося б більш відповідають зимовому спорту, або занадто холодні, або не настільки привабливі для звичайного туриста.

У Росії продовжують обговорювати тему проведення 22-х зимових Олімпійських ігор у Сочі, яке частково розташовано у субтропічній кліматичній зоні.

Незважаючи на те, що особливо американська преса досить іронічно ставиться до занадто теплих погодних умов, які зараз склалися на місці проведення зимових Ігор, росіяни продовжують шукати аргументацію.

Так, у відповідь на в'їдливу цитату у виданні The Huffington Post про те, що погода у Сочі тепліша, ніж в Атланті, яка в 1996 році приймала літні Ігри (у Сочі - +11-15 градусів, а в Атланті - завірюха і мороз), російський портал Slon.ru, добряче розібравшись у ситуації, виявив, що Сочі, по суті, - єдине місце у всій величезній Росії, де дійсно можна було провести зимові Олімпійські ігри.

Ось які аргументи наводить автор статті, геолог і журналіст Ранкс. По-перше, Росія, хоч і є зимовою країною, малопридатна для сучасного олімпійського зимового спорту, у тому числі на відкритому повітрі. Так, за міжнародними правилами при температурі найхолоднішої частини лижної траси нижче 20 градусів морозу за Цельсієм змагання відміняються. А в багатьох російських містах, де вже існують лижні центри, перш за все, у різних частинах величезного Сибіру, температура або набагато нижча цього порогу, або тримається біля "критичної" оцінки.

Кілька днів температура у Сочі досягає 15 градусів тепла
Кілька днів температура у Сочі досягає 15 градусів тепла

ТАКОЖ: Олімпіада достатньою мірою забезпечена снігом

По-друге, потрібні гори для "альпійських видів спорту", причому з певним перепадом висоти і певної крутизни схилів. У європейській частині Росії немає гір з відповідними параметрами, окрім Кавказу на півдні і Хібін на півночі.

По-третє, для зимової Олімпіади потрібна наявність кількох стадіонів з різним за фізичними властивостями льодом - для фігуристів, хокеїстів, ковзанярів, керлінгістів. А стадіони потрібно забезпечити електрикою, провести до них дороги, та ще й розраховувати, щоб вони не перетворилися на мертві об'єкти після Ігор. Курорти на кшталт Сочі, начебто залучають масового туриста, в цьому плані ще влучні, а от Хібіни або Алтай - вже ні.

Slon.ru зазначає, що зі схожою проблемою відсутності вибору ідеального місця в майбутньому зіткнуться інші країни, що претендують на проведення зимової Олімпіади-2022 - Польща, Казахстан і Україна. Ці країни, звичайно, значно менші за Росію, так що і обирати особливо не потрібно: в українців це однозначно Карпати, у поляків - Татри, у казахів - Заілійський Алатау. !zn

Читайте також:

Американські фрістайлісти виграли всі медалі у слоупстайлі, але Канаду не наздогнали

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі