Генеральний секретар ФІФА відсторонений від посади у зв'язку з підозрами в шахрайстві

Поділитися
Генеральний секретар ФІФА відсторонений від посади у зв'язку з підозрами в шахрайстві Вальке відкидає звинувачення © foxsports.com
Жером Вальке імовірно заробив близько двох мільйонів євро на незаконному продажу квитків.

Генеральний секретар ФІФА Жером Вальке відсторонений від займаної посади, повідомляє офіційний сайт Міжнародної футбольної асоціації. Французький функціонер обіймав цю посаду з 2007 року.

"ФІФА повідомляє, що Вальке негайно звільнений від виконання обов'язків до подальших повідомлень. ФІФА стало відомо про деякі підозри щодо генерального секретаря, після чого ми попросили комітет з етики провести офіційне розслідування", - йдеться на сайті ФІФА.

За інформацією ЗМІ, Вальке брав участь у нелегальних схемах з продажу квитків на матчі ЧС-2014 за завищеною вартістю і заробив на цьому близько двох мільйонів євро. Звинувачення проти нього висунув Бенні Алон, власник компанії JB Marketing, яка займається продажем квитків на чемпіонати світу з 1990 року.

Вже прокоментував ситуацію адвокат чиновника Баррі Берке. У його заяві йдеться, що "Вальке однозначно відкидає сфабриковані і жахливі звинувачення", і що він "ніколи не отримував ніяких грошей або цінних речей від Алона".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент ФІФА Йозеф Блаттер підозрюється у продажу прав на трансляцію ЧС-2010 і 2014 років за 5% від реальної ринкової вартості.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі