Газзаєв вже не вірить в ідею об'єднаного чемпіонату України і Росії

Поділитися
Газзаєв вже не вірить в ідею об'єднаного чемпіонату України і Росії © tacopshq.com
Колишній тренер київського "Динамо", зазнавши невдачі з ідеєю об'єднаного чемпіонату, має намір стати реформатором в російському футболі.

Російський футбольний фахівець Валерій Газзаєв, який у 2013 році очолив оргкомітет проекту Об'єднана футбольна ліга України і Росії, більше не вірить у його реалізацію.

Про те, що ідея подібного турніру не зможе реалізуватися через політичну ситуацію, Газзаєв розповів у Москві під час того, як він презентував журналістам свою програму розвитку російського футболу.

Фахівець, який ще у березні стверджував, що політика жодним чином не вплине на втілення у життя ідеї чемпіонату, а також обіцяв вже влітку завершити всі організаційні питання, тепер може тільки шкодувати про те, що йому так і не вдалося знайти підтримки на високому рівні.

"Дуже шкода, що об'єднаний чемпіонат не відбувся. Вважаю, що він був би одним з найсильніших в Європі. Однак в умовах нинішньої політичної ситуації про нього не може бути й мови", - цитує Газзаєва "Спорт-Експрес".

При цьому колишній тренер київського "Динамо" підкреслив, що два турніри з участю українських і російських клубів, які відбулися влітку в 2013 році і взимку-2014, дійсно показали, що інтерес до суперництва двох країн на футбольному полі, існує.

Нагадаємо, передбачалося, що від кожної країни в об'єднаній лізі буде грати рівна кількість команд, а однією з головних мотивацій для учасників міг стати великий призовий фонд - близько 1 мільярда доларів. Газзаєв припускав, що турнір візьме старт вже у 2014 році, однак через відсутність розуміння та фінансової підтримки з боку російських чиновників і бізнесменів, а також позиції УЄФА, ФІФА та Федерації футболу України, які виступили проти проведення турніру, процес загальмувався.

У сформованій ситуації Газзаєв запропонував провести низку реформ в російському футболі, а також при можливості має намір скласти конкуренцію нинішнім футбольним чиновникам у подальшій боротьбі за їхні крісла. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі