Гарнюня і Спритко не будуть представляти Україну

Поділитися
© ZN.UA
Міністерство закордонних справ не буде використовувати мультиплікаційні персонажі Спритка і Гарнюню для іміджевих кампаній. Про це повідомляє голова департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.

У відповіді О.Волошина на запит «Інституту масової інформації» йдеться, що таке рішення було прийнято після громадського обговорення.

«За підсумками широкого громадського обговорення стратегії, яке пройшло з ініціативи МЗС, міністерство не планує використовувати ці символи під час реалізації іміджевих проектів за бюджетні кошти. У той же час, МЗС не заперечує проти їх використання під час заходів іміджевого характеру, які фінансуються з інших джерел», - йдеться у документі.

Окрім того, О.Волошин зазначив, що Спритко і Гарнюня не є офіційними символами України, але можуть використовуватися в якості сувенірної продукції.

Глава департаменту інформаційної політики МЗС також звертає увагу на те, що ці мультиплікаційні персонажі не будуть використовуватися у контексті Чемпіонату Європи з футболу 2012 року: «.... Ці персонажі не мають ніякого відношення до проведення Євро-2012».

Нагадаємо, 24 березня 2011 року стало відомо, що Україну будуть позиціонувати як «відкриту державу» відповідно до Стратегії позиціонування країни за кордоном, розробленої на замовлення МЗС.

О.Волошин повідомив, що даний проект коштував близько $100 тис., а реалізація стратегії буде здійснюватися протягом тривалого часу із залученням коштів приватних інвесторів.

У рамках стратегії створено логотип бренду «Ukraine» з етнічними мотивами і слоганом «Ukraine. Moving in the fast lane» («Україна. Рухаючись швидкісною смугою»). Окрім того, створено мультиплікаційні персонажі Спритка і Гарнюню, які можна буде використовувати в якості сувенірної продукції.

4 квітня представники української громадськості, діячів культури, журналістів, експертів, представників української інтелектуальної сфери, громадян України надіслали відкритий лист міністрові закордонних справ України Костянтину Грищенку, в якому розкритикували запропоновані символи українського народу Спритка і Гарнюню.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі