Футбол: українська молодіжна збірна з футболу здобула путівку до фінальної частини Чемпіонату Європи

Поділитися
© football.ua
Українська молодіжна збірна з футболу, 12 жовтня, у вівторок зіграла матч-відповідь зі збірною Нідерландів у рамках розіграшу Чемпіонату Європи. Зустріч наша збірна програла, але путівку до фінальної частини турніру все ж таки отримала.
Українська молодіжна збірна з футболу, 12 жовтня, у вівторок зіграла матч-відповідь зі збірною Нідерландів у рамках розіграшу Чемпіонату Європи. Зустріч наша збірна програла, але путівку до фінальної частини турніру все ж таки отримала. Перша зустріч команд завершилась з рахунком 3:1 на користь підопічних Павла Яковенка. Тим не менш, експерти попереджали, що матч-відповідь у Києві буде захопливим і команда Кор Пота обов'язково спрбує відігратися. Початок гри віщував голландську бурю. Гості не віддали ініціативу в руки «жовто-синіх» і почали обвальний штурм на ворота суперників. Гра в довгу передачу виправдовувала себе й пожежі біля воріт Дениса Бойка розгорялися все частіше й частіше. Щоправда, останній грав дуже впевнено та спокійно, й цим дещо підтримував своїх колег. Нашій збірній майже не вдавалося зачепитися за м'яч і розвинути атаку. За винятком лише кількох незначних моментів, увесь перший тайм підопічні Павла Яковенка «відсиділи» в захисті. Наприкінці першого тайму голландці «дотиснули» суперника. Після передачі з лівого флангу гравці української оборони запанікували, не змогли вибити м'яч зі штрафної й дозволили Бас Досту розстріляти ворота з гольової позиції. Ще один шанс був у голландців, коли після удару Міхаеля Гоосенса зі штрафного м'яч рикошетом від Євгена Селіна ледь не залетів у порожній кут воріт Бойко. Початок другого тайму нічим не відрізнявся від старту першої половини: багато довгих передач, боротьби та порушень. Наставник українців достатньо швидко зняв з гри Євгена Коноплянку, який не проявив себе, й випустив у центр поля Олега Голодюка. За кілька хвилин після заміни, українці пропустили в свої ворота ще один гол. Перед штрафною не знайшлося гравця, що завадив би пробити Гоосенсу в нижній кут. Після того, як на поле вийшов Денис Гармаш, у нашій збірній відбулися зміни. Українці відвели гру від своїх воріт, зачепилися за м'яч і нав'язали боротьбу. Після другого гола голландці по інерції атакували ще кілька хвилин, але потім гра все більше й більше переходила в середню зону. За винятком декількох епізодів у останні 20 хвилин українці відіграли, на думку експертів, просто чудово, залишивши суперника без небезпечних моментів. Не зважаючи на поразку, загальна кількість голів у двох матчах дозволила українській молодіжній збірній пробитися в фінальну частину Чемпіонату Європи.

За матеріалами Football.ua

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі