Франція розгромила Хорватію і виграла ЧС-2018

Поділитися
Франція розгромила Хорватію і виграла ЧС-2018 Французи виграли ЧС вдруге в історії © fifa.com
Французи здобули впевнену перемогу у фіналі.

У неділю, 15 липня, в Москві на стадіоні "Лужники" відбувся фінальний матч чемпіонату світу з футболу, в якому зустрічалися збірні Франції та Хорватії. У плей-офф мундіалю французи пройшли Аргентини (4:3), Уругвай (2:0), а в півфіналі виявилися сильнішими за бельгійців (1:0). Хорвати, у свою чергу, в серії післяматчевих пенальті здолали Данію і Росію, а в півфінальній зустрічі в овертаймі виявилися сильнішими за англійців (2:1).

У фіналі активніше з перших хвилин діяли хорвати, тоді як Франція чекала свого шансу на контратаках. В одному з епізодів Манджукіч відправив м'яч у свої ворота після подачі зі штрафного від Грізманна. Перішич зрівняв рахунок на 28-й хвилині, розстрілявши ворота французів після скидки від Віди. Ще до перерви під час розіграшу кутового арбітр після перегляду відеоповтору зафіксував руку у Перішича і поставив пенальті, який реалізував Грізманн.

Після перерви французи практично поховали інтригу, коли Погба і Мбаппе зробили рахунок 4:1 на 65-й хвилині гри. Хорватія скоротила відставання на 69-й, коли Манджукіч скористався помилкою Льоріса, але на більше підопічних Златко Даліча не вистачило.

Зазначимо, що збірна Хорватії вперше в історії виступила у фіналі чемпіонату світу. Французи два рази грали у вирішальних матчах світової першості – у 1998-му вони зуміли виграти домашній турнір, а в 2006-му у фіналі поступилися Італії.

Франція - Хорватія - 4:2
Голи: Манджукич, 18 (у свої ворота), Грізманн, 38 (з пенальті), Погба, 59, Мбаппе, 65 - Перішич, 28, Манджукіч, 69

Франція: Льоріс, Павар, Варан, Умтіті, Ернандес, Погба, Канте (Нзонзі, 55), Мбаппе, Грізманн, Матюіді (Толіссо, 73), Жиру (Фекір, 81)

Хорватія: Субашич, Врсалько, Ловрен, Віда, Стрініч (Пьяца, 82), Брозович, Ракітіч, Ребіч (Крамаріч, 71), Модріч, Перішич, Манджукіч

Попередження: Канте, Ернандес - Врсалько

Франція – Хорватія 4:2: ключові моменти фіналу ЧС-2018.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі