Формула-1: Хемілтон виграв вшосте в сезоні

Поділитися
Формула-1: Хемілтон виграв вшосте в сезоні Хемілтон на 28 очок випереджає Росберга © F1news.ru
Британський гонщик продовжує лідирувати в особистому заліку чемпіонату.

У Бельгії відбувся одинадцятий етап чемпіонату Формули-1. Гран-прі Спа завершилося перемогою чинного чемпіона Льюїса Хемілтона. Британець виграв свій шостий Гран-прі в сезоні і 39-й в кар'єрі.

Хемілтон стартував з поула і втримав свою позицію до фінішної риси. Другим впродовж гонки був його партнер по "Мерседесу" Ніко Росберг, який допоміг команді оформити сьомий переможний дубль в сезоні. Чотириразовий чемпіон світу Себастьян Феттель наближався до фінішу третім, проте в кінці гонки отримав прокол колеса і задовольнився лише сьомим місцем. У підсумку на третю позицію піднявся пілот "Лотуса" Ромен Грожан, який стартував у гонці дев'ятим.

"Все пройшло так, як я мріяв! Ніко Росберг їхав дуже швидко, але я практично завжди міг реагувати на його дії, так що я спокійно їхав попереду, тим більше, що машина працювала чудово. Треба було просто стежити за станом гуми, особливо під кінець гонки, після того, як на машині іншої команди вибухнула шина. Тому два останніх кола я проїхав дуже акуратно, і Ніко зміг скоротити відставання", - сказав Хемілтон після гонки.

Результати гонки
Результати гонки
Autosport.com

В особистому заліку чемпіонату Хемілтон випереджає Росберга на 28 очок. Третім з відставанням ще на 39 балів йде Феттель. У Кубку конструкторів за "Мерседесом" і "Феррарі" розташовується "Вільямс".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі