Формула-1: Хемілтон виграв Гран-прі Японії і зрівнявся з легендарним Сенною

Поділитися
Формула-1: Хемілтон виграв Гран-прі Японії і зрівнявся з легендарним Сенною Хемілтон виграв восьму гонку в сезоні © F1news.ru
Британський автогонщик вже здобув восьму перемогу в сезоні.

Після невдачі в Сінгапурі пілоти "Мерседеса" знову випередили всіх на етапі Формули-1. Гран-прі Японії завершився перемогою діючого чемпіона світу.

Льюїс Хемілтон починав гонку з другої позиції, але вже на старті атакував Ніко Росберга і вийшов у лідери. При цьому німець втратив три позиції, опинившись за межами траси. Хемілтон в підсумку своє лідерство зберіг, а Росберг випередив Боттаса і Феттеля, ставши другим. "Мерседес", таким чином, оформив десятий дубль у сезоні. Феттель прийшов до фінішу третім.

Для Хемілтона ця перемога стала восьмою в сезоні. За кількістю перших місць на Гран-прі Формули-1 в кар'єрі (41) британський гонщик зрівнявся з легендарним Айртоном Сенною і вийшов на четверте місце в історії. Попереду тільки Себастьян Феттель (42), Ален Прост (51) і Міхаель Шумахер (91).

"Мені важко висловити словами, що я зараз відчуваю, адже в свій час я дивився перегони, які відбувалися на цій трасі, коли у Формулі-1 виступав Айртон Сенна, а сьогодні саме тут мені вдалося зрівнятися з ним за кількістю перемог", - наводить слова Хемілтона F1News.ru.

Autosport.com
Читайте також: Російський гонщик Формули-1 потрапив у страшну аварію на Гран-прі Японії

Хемілтон продовжує лідирувати в чемпіонаті, в його активі 252 очки. У Росберга - 211, у Феттеля - 203. У Кубку конструкторів трійка лідерів також зберегла свої позиції: "Мерседес" - 506 очок, "Феррарі" - 337, "Вільямс" - 208.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі