Формула-1: Хемілтон виграв Гран-прі Австрії

Поділитися
Формула-1: Хемілтон виграв Гран-прі Австрії Хемілтон вирвав перемогу в останній момент © twitter.com
Дев'ята гонка сезону завершилася перемогою діючого чемпіона світу.

Сьогодні, 3 липня, в Формулі-1 відбулася основна гонка Гран-прі Австрії, перемогу в якій здобув Льюїс Хемілтон.

Хемілтон стартував з поула, але через затримку на піт-стопі пропустив вперед Ніко Росберга, який вчинив перед цим кілька важливих обгонів з шостого місця, що дозволило йому перехопити лідерство. При цьому нав'язати боротьбу "Мерседесам" намагався Ферстаппен, але в підсумку поступився обом.

Тим не менш, на останньому колі відбулася несподівана розв'язка. Росберг йшов до перемоги, але Хемілтону вдалося наблизитися до конкурента і зробити обгін, при якому болід німця був пошкоджений. В результаті британець здобув перемогу, тоді як Росберг пропустив вперед Макса Ферстаппена і Кімі Райкконена, ставши лише четвертим. При цьому вболівальники не схвалили дії Хемілтона на фінальному відрізку гонки.

"Я не розумію, чому вони мене освистують. Але це не моя проблема, це їх проблеми. Що стосується Росберга, то на останньому колі він зробив помилку в першому повороті. Це дало мені шанс провести атаку, що я і зробив. У мене був вільний простір і я провів обгін. Після цього Ніко перегальмував і врізався в мене", - сказав Льюїс під час святкування.

Читайте також: Формула-1: Росберг виграв третю гонку поспіль

Таким чином, завдяки перемозі Хемілтон скоротив відставання в особистому заліку від лідируючого Росберга до 11 очок. У Кубку конструкторів продовжує впевнено лідирувати "Мерседес".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі