Формула-1. Хемілтон виграв домашній Гран-прі Великобританії

Поділитися
Формула-1. Хемілтон виграв домашній Гран-прі Великобританії Хемілтон знову йде у відрив © formula1.com
Пілоти "Мерседеса" в щільній боротьбі знову зайняли перші два місця в основній гонці чергового етапу сезону.

У Великобританії відбувся дев'ятий етап чемпіонату Формули-1. Перемога після низки обгонів і піт-стопів дісталася британцеві Льюїсу Хемілтону.

Гонка на Сільверстоуні вийшла інтригуючою практично до самого фінішу. Вже на старті Феліпе Масса з "Вільямса" вирвався на перше місце, а Ніко Росберг відкотився на четверту позицію. До третього кола через поломки і аварії з дистанції зійшли Мальдонадо, Грожан, Баттон і Наср. Також до фінішу не змогли доїхати Ріккардо, Сайнс і Ферстаппен, а за межами зони очок залишилися тільки Ерікссон, Мері і Стівенс.

Нарешті вдалося набрати перше очко в сезоні Фернандо Алонсо. Після цілої серії сходів іспанець в умовах дощу зумів фінішувати десятим. Саме мокра траса і помилки у виборі тактики не дозволили Масі і Боттасу нав'язати боротьбу двох "Мерседесів". Після одного з заїздів в бокси Хемілтон на дощовій гумі зумів відірватися від Росберга майже на десять секунд і останні кола доїжджав без тиску за спиною.

Читайте також: Екс-пілот Формули-1 розкритикував гонки за нові правила, гуму та молодих гонщиків

Таким чином, в особистому заліку Хемілтон випереджає Росберга вже на 17 очок. Третім йде Себастьян Феттель з "Феррарі", відстаючи від другого "Мерседеса" на 42 очки.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі