Фоменко знайшов ключ до потенціалу команди, Хацкевич не чекає дружнього футболу

Поділитися
Фоменко знайшов ключ до потенціалу команди, Хацкевич не чекає дружнього футболу Фоменко впевнений, що матч буде складним © football.ua
Наставники збірних поспілкувалися з журналістами перед поєдинком у Львові.

Сьогодні, 5 вересня, збірна України проведе черговий матч в рамках відбору до Євро-2016. Суперником господарів поля буде Білорусь.

Напередодні стало відомо, що українській збірній через травму точно не допоможе півзахисник Сергій Сидорчук, а на передматчевому тренуванні ушкодження отримав нападник Євген Селезньов. Фоменко не став стверджувати, що лідер "Дніпра" однозначно на полі не з'явиться, а також прокоментував загальний настрій команди та поділився думками: "Селезньов? Ви ж знаєте: Женя без травми - це не Женя. Подивимося, як він буде тренуватися. Для Білорусі, як і для нас, це буде не просто гра. Всі готуються. На сьогоднішній день у футболістів збірної хороший функціональний стан. Потрібно реалізувати весь наявний потенціал, а для цього потрібен ключик. Цим ключиком є психологія.

Як розподілити сили між двома матчами? Це складно. Буде складний матч. Гра зі збірною Білорусі дасть нам певну інформацію перед наступним поєдинком проти Словаччини".

Капітан збірної України Анатолій Тимощук ствердно відповів на припущення про оборонну тактику суперника і назвав головну зірку гостей: "Думаю, що так, нас чекає насичена оборона. Але все одно у білорусів є сильні гравці, які знаходяться в хорошій формі, в тому числі ті, що виступають у чемпіонаті Росії. У них є Олександр Гліб - найбільш креативний гравець збірної, якого з упевненістю можна назвати головою цієї команди. На нього треба звернути особливу увагу".

Наставник білорусів Олександр Хацкевич, який у бутність гравцем був зіркою київського "Динамо", зазначив доброзичливість приймаючої сторони: "Симпатизувати в групі буду Україні, звичайно, але не у цьому матчі. Звичайно, приємно, що нас дуже тепло зустріли. Спасибі велике. Приємно, коли така атмосфера, коли так ставляться до команди в плані відносин між дружніми країнами. Але думаю, що футбол не буде дружнім".

Крім того, головний тренер визнав, що досвід буде на боці України: "В першу чергу, можу відзначити всю команду. Вона збалансована і досвідчена. Є хлопці, які брали участь на чемпіонаті світу і домашньому Євро. Багато гравців кожен рік грають в Лізі чемпіонів і Лізі Європи. Звичайно, вони досвідченіше наших. Зрозуміло, що флангові гравці – Ярмоленко і Коноплянка. Що стосується нападу, я не знаю, хто буде грати, але, думаю, що Селезньов на сьогодні виглядає краще за інших гравців атаки".

Читайте також: Україна - Білорусь: букмекери упевнені в перемозі команди Фоменко

Після шести турів Україна займає третє місце в групі, набравши 12 очок.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі