ФІФА змінить систему суддівства

Поділитися
Чемпіонат світу з футболу, що проходить цими днями у ПАР, стане останнім, у ході якого буде використовуватися існуюча система суддівства.
Чемпіонат світу з футболу, що проходить цими днями у ПАР, стане останнім, у ході якого буде використовуватися існуюча система суддівства. Про це генеральний секретар футбольної організації Жером Валке заявив в інтерв'ю Бі-бі-сі 8 липня. Реформу суддівства буде скеровано на те, щоб уникнути помилок рефері щодо фіксування взяття воріт. Мова, зокрема, може йти як про створення електронної системи, яка буде сигналізувати стосовно забитих м'ячів, так і про розташування за лініями воріт двох спеціальних арбітрів. За словами Вальке, про необхідність реформи керівництво ФІФА замислилося після матчу на ЧС-2010 між збірними Англії та Німеччини, коли арбітр не зарахував гол у ворота Німеччини, забитий англійцем Френком Лемпардом. Генсек ФІФА зазначив, що це була очевидна суддівська помилка, а те, що сталося назвав «невдалим днем» для організаторів змагання. «Ми говоримо про гол, який рефері просто не побачив, і тому настала пора замислитися про нові технології, - сказав він. - Я б сказав, що це буде останній чемпіонат світу з нинішньою суддівської системою». Вальке висловив надію, що «електронна система або зайва пара очей допоможуть суддям у роботі». Швидше за все, зміни будуть прийняті вже до наступного Чемпіонату світу, який пройде у 2014 році в Бразилії. Незважаючи на те, що робота арбітрів на футбольних першостях незмінно викликає претензії, на чемпіонаті у Південній Африці проблема суддівства розглядалася особливо активно. Поряд із незарахованим голом Лемпарда однією із найсерйозніших суддівських помилок на чемпіонаті став гол з офсайду, забитий у ворота збірної Мексики аргентинцем Карлосом Тевесом. Те, що гол був забитий із положення «поза грою», наочно продемонстрував відеоповтор на табло стадіону. Після цього у ФІФА ухвалили рішення не транслювати повтори суперечливих епізодів. При цьому президент футбольної організації Зепп Блаттер неодноразово висловлювався на підтримку суддів, які припускалися сутєвих помилок на цьому турнірі.

За матеріалами: Бі-бі-сі, Лента.Ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі