ФІФА збере екстрене засідання у справі про корупцію

Поділитися
Президент ФІФА Зепп Блаттер має намір скликати екстрене засідання членів виконкому після того, як стануть відомі підсумки розслідування у справі про корупцію в організації.
Президент ФІФА Зепп Блаттер має намір скликати екстрене засідання членів виконкому після того, як стануть відомі підсумки розслідування у справі про корупцію в організації.Офіційний звіт повинен бути поданий комітетом з етики 17 листопада. Проте повідомляється, що Блаттеру вже відомі подробиці розслідування. Засідання членів виконкому відбудеться через два дні після подання звіту. Нагадаємо, що за останні кілька тижнів світове футбольне співтовариство сколихнула ціла низка гучних корупційних скандалів, викликаних викривальними публікаціями в пресі. Перший з низки скандалів спровокували журналісти з британського видання The Sunday Times. Під виглядом американських бізнесменів вони запропонували двом високопоставленим чиновникам ФІФА матеріальну допомогу в обмін на їхні голоси під час виборів країни-організатора чемпіонатів світу 2018 і 2022 років, знявши все, що відбувається на відеокамеру. Скандал з продажем голосів викликав ланцюгову реакцію. Активно мусується слух про те, що Іспанія і Катар нібито домовилися обмінятися голосами. Катар підтримає Іспанію при виборі господаря ЧС-2018, а Іспанія - Катар при визначенні країни-організатора ЧС-2022. Підлив масла у вогонь корупційного скандалу і колишній генеральний секретар і віце-президент ФІФА Мішель Цін-Руффіні. Він шокував громадськість, заявивши, що у виконкомі організації процвітає хабарництво.

За матеріалами lenta.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі