ФІФА вимагає збереження діючого виконкому ФФУ

Поділитися
ФІФА вимагає зберегти діючий виконавчий комітет Федерації футболу України (ФФУ) до закінчення терміну його законних повноважень у 2012 році.

Відповідна вимога міститься в листі генерального секретаря ФІФА Жерома Вальке на ім'я генсека ФФУ Олександра Бандурка, текст якого оприлюднений на сайті ФФУ у вівторок, 25 січня.

"ФІФА не буде визнавати жодне інше керівництво, що з'явилося в результаті процесу, спотвореного втручанням", - наголошується у листі.

У ФІФА пояснили, що отримали лист першого віце-президента ФФУ Сергія Стороженка про вимогу 38 колективних членів ФФУ скликати позачергову Генасамблею для висловлення недовіри президентові ФФУ Григорію Суркісу.

Ж.Вальке відзначив, що ФІФА має у своєму розпорядженні дані про те, що деякі з цих членів прийняли таке рішення під тиском "з боку представників уряду та інших, сторонніх щодо ФФУ, осіб і органів". "Окрім того, деякі засідання членів були проведені не відповідно до правил і регламентних документів ФФУ", - йдеться у листі.

ФІФА також вимагає від ФФУ підтвердити до 4 лютого 2011 року, що члени ФФУ припинили будь-яку діяльність, спрямовану на організацію дострокових виборів керівництва Федерації.

"У разі невиконання вищевикладених вимог до 4 лютого 2011 р. ми передамо справу до Надзвичайного Комітету ФІФА з вимогою про накладення відповідний санкцій відповідно до ст.14 Статуту ФІФА (Призупинення)", - наголошується в заяві.

У ФІФА підкреслили, що призупинення членства ФФУ серед іншого буде означати, що "жодна з українських команд будь-якого виду (включаючи клуби) не зможе мати жодних спортивних контактів з іншими членами ФІФА".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі