ФІФА відсторонила від роботи чиновників, запідозрених у продажу голосів

Поділитися
Комітет з етики ФІФА тимчасово відсторонив від обов'язків членів виконкому організації Амоса Адаму і Рейнальдо Темарії у зв'язку з підозрами у продажу своїх голосів на виборах місця проведення чемпіонату світу 2018 року. Про це у четвер, 21 жовтня, повідомив офіційний сайт організації.
Комітет з етики ФІФА тимчасово відсторонив від обов'язків членів виконкому організації Амоса Адаму і Рейнальдо Темарії у зв'язку з підозрами у продажу своїх голосів на виборах місця проведення чемпіонату світу 2018 року. Про це у четвер, 21 жовтня, повідомив офіційний сайт організації.Також від виконання свої обов'язків також були відсторонені чиновники ФІФА Слім Алула, Амаду Діакіте, Ахонгалу Фусімалохі та Ісмаїл Бхамджі. «Рішення про тимчасове відсторонення цих чиновників повністю легітимне і оскарженню не підлягає. Вивчивши надані матеріали, ми вважаємо за доцільне піти саме на ці тимчасові заходи. Для нас важливо дати зрозуміти: усі зусилля на захист такого найважливішого процесу, як визначення майбутніх господарів чемпіонату світу, будуть докладені, і ніякої поблажливості до порушників кодексу етики не буде», - зазначив у цьому зв'язку керівник комітету з етики Клаудіо Сульсер. Нагадаємо, звинувачення на адресу Адаму, що представляє Нігерію, і Темарії з Таїті вперше були озвучені британською газетою Sunday Times. Журналістам видання вдалося домовитися з чиновниками про те, що вони підтримають США в якості місця проведення світової першості за грошову винагороду. Після цього ФІФА почала додаткову перевірку заявочної кампанії ЧМ-2018/2022. Тим часом уже зараз стало очевидним, що Мундіаль у 2018 році відбудеться в одній із європейських країн. За право проведення ЧС-2018 борються Росія, Англія, Іспанія/Португалія і Бельгія/Голландія, тоді як США, Австралія, Катар, Японія і Південна Корея є претендентами на ЧС-2022. Остаточне рішення про те, яка країна прийматиме Мундіаль буде ухвалено 2 грудня цього року виконавчим комітетом ФІФА, до якого входять 24 особи.

За матеріалами: ФІФА

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі