ФІФА покарала чиновників-корупціонерів

Поділитися
Комітет з етики Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА) відсторонив від роботи двох членів Виконкому ФІФА Рейнальдо Темарі і Амосу Адаму.
Комітет з етики Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА) відсторонив від роботи двох членів Виконкому ФІФА Рейнальдо Темарі і Амосу Адаму.Раніше, Темарі та Адаму були замішані в корупційному скандалі, викликаному публікаціями британської газети Sunday Times. Президенту Конфедерації футболу Океанії Темарії заборонено займатися будь-якою футбольною діяльністю протягом року. Окрім того, він повинен заплатити штраф у розмірі 5 тисяч швейцарських франків. Член Виконкому ФІФА від Нігерії Адаму відсторонений від роботи на три роки і має сплатити штраф у розмірі 10 тисяч швейцарських франків. Таким чином, обидва члени Виконкому не зможуть брати участь у виборах приймаючих країн ЧС-2018 і ЧС-2022, які відбудуться 2 грудня. Нагадаємо, що за останні кілька тижнів світове футбольне співтовариство сколихнула ціла низка гучних корупційних скандалів, викликаних викривальними публікаціями в пресі. Перший з низки скандалів спровокували журналісти з британського видання The Sunday Times. Під виглядом американських бізнесменів вони запропонували двом високопоставленим чиновникам ФІФА матеріальну допомогу в обмін на їхні голоси під час виборів країни-організатора чемпіонатів світу 2018 і 2022 років, знявши все, що відбувається на відеокамеру. Скандал з продажем голосів викликав ланцюгову реакцію. Активно мусується слух про те, що Іспанія і Катар нібито домовилися обмінятися голосами. Катар підтримає Іспанію при виборі господаря ЧС-2018, а Іспанія — Катар при визначенні країни-організатора ЧС-2022. Підлив масла у вогонь корупційного скандалу і колишній генеральний секретар і віце-президент ФІФА Мішель Цін-Руффіні. Він шокував громадськість, заявивши, що у виконкомі організації процвітає хабарництво.

За матеріалами Подробности

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі