ФІФА має намір змінити правила футболу

Поділитися
До чемпіонату світу у Бразилії 2014 року ФІФА має намір пом'якшити правило офсайду, дозволити четверту заміну, а також запровадити систему автоматичної фіксації взяття воріт.

У вівторок відбулося перше засідання комітету під назвою Task Force Football 2014 під головуванням відомого у минулому футболіста і тренера, нині голови ради директорів німецької «Баварії» Франца Беккенбауера, а також легендарного бразильця Пеле. Головною метою комітету є розробка змін правил футболу з метою «підвищення його привабливості».

Комітет запропонував ФІФА пом'якшити правило офсайду, не фіксуючи його у тих випадках, коли нападник і захисник знаходяться у безпосередній близькості один від одного, тобто фізично контактують один з одним. Пов'язано це з тим, що часто виникають суперечні ситуації, коли в офсайді опиняється частина тіла футболіста атакуючої сторони. ФІФА давно дає рекомендації суддям трактувати офсайди на користь гравців атаки, проте на ділі рекомендацій найчастіше не дотримуються - навіть на чемпіонатах світу та Європи.

Окрім того, комітет також обговорив так зване потрійне покарання, коли за фол у штрафному команда, що провинилася, карається пенальті, червоною карткою тому, хто порушив правила, і автоматичною дискваліфікацією гравця не наступний матч. Було запропоновано пом'якшити покарання - пред'являти футболістові жовту картку і призначати пенальті. Потрійне покарання рекомендовано використовувати у крайніх випадках. Окрім того, обговорювалася можливість скасувати автоматичну дискваліфікацію на наступний матч за червону картку.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі