ФІФА проігнорувала інформацію про допінг в російському футболі за ЧС-2018 – Football Leaks

Поділитися
ФІФА проігнорувала інформацію про допінг в російському футболі за ЧС-2018 – Football Leaks ЧС-2018 в Росії завершився в липні © РИА Новости
Організація не хотіла ставити під загрозу проведення турніру.

ФІФА проігнорувала доповідь слідчого WADA Річарда Макларена про допінг в російському футболі, повідомляє Der Spiegel з посиланням на Football Leaks.

Макларен планував доповісти про своє розслідування в Росії Марії Рохас – голові обвинувальної палати комітету з етики ФІФА. Зокрема – докази стосувалися Віталія Мутко, міністр спорту Росії, який координував роботу по організації турніру.

Повідомляється, що Макларен і в своїх розслідуваннях щодо застосування допінгу російськими спортсменами на Олімпійських іграх-2018 в Сочі називав Мутко організатором і покровителем усієї допінг-системи.

Втім, Рохас так і не зустрілася з Маклареном. Затверджується, що у ФІФА не хотіли ставити під загрозу проведення чемпіонату світу-2018.

Нагадаємо, в червні 2017 року видання Daily Mail повідомило, що ФІФА проводить розслідування можливих допінг-порушень у 34 російських футболістів, в тому числі учасників ЧС-2014.

А відомий російський коментатор Олексій Андронов опублікував список футболістів збірної Росії, які потрапили під підозру у вживанні допінгу.

Повідомлялося, що у ФІФА є подробиці і докази застосування допінгу в збірній Росії, яка на ЧС-2014 завершила виступ на стадії групового етапу.

Пізніше стало відомо про те, що ФІФА не виявила у російських футболістів порушень антидопінгових правил.

Раніше повідомлялося про те, що футболіст збірної Росії підозрюється у вживанні допінгу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі