ФІФА поки не реагує на вступ кримських клубів у чемпіонат Росії

Поділитися
ФІФА поки не реагує на вступ кримських клубів у чемпіонат Росії
Російський футбольний союз таки прийняв незаконне рішення про вступ трьох кримських клубів у чемпіонат Росії. У ФІФА чекають офіційних роз'яснень з боку росіян.

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) не має даних про рішення Російського футбольного союзу стосовно клубів Криму і Севастополя, про можливі санкції щодо союзу говорити рано, стверджує "Р-Спорт" з посиланням на джерело у ФІФА.

Як і очікувалося раніше, 31 липня бюро виконкому РФС затвердило виступ клубів з Криму і Севастополя в сезоні-2014/15 у другому дивізіоні чемпіонату Росії.

"На даний момент ФІФА не володіє ніякими документами з приводу рішення, про яке ви говорите, реакція може настати лише після отримання офіційного листа і роз'яснень, тому говорити про санкції передчасно. ФІФА буде діяти суворо в рамках статуту організації відповідно до статей 18 та 84", - зазначило джерело.

Додамо, що у ФІФА ще на початку червня заборонили РФС приймати в свої лави кримські клуби, пославшись на порушення в процедурі - недодержання саме цих двох статей статуту.

Як інформує "Спорт-Експрес", відповідно до статті 18, ліги або будь-які інші об'єднання клубів, що входять до складу члена ФІФА, підпорядковуються цьому члену і повинні визнаватися ним. Статут члена ФІФА має визначати сферу повноважень, а також права і обов'язки цих груп. Статути і регламенти цих об'єднань мають бути затверджені членом ФІФА.

Стаття 84 свідчить, що за винятком особливих обставин жодна асоціація, ліга або клуб, що входять до складу члена ФІФА, не можуть належати іншому члену ФІФА або брати участь у змаганнях на території іншого члена ФІФА; у будь-якому випадку потрібен дозвіл двох членів відповідної конфедерації і ФІФА.

Примітно, що рішення щодо Криму РФС прийняв під вечір, і російські ЗМІ повідомили про це в той момент, коли в Європі робочий день був завершений - трохи пізніше 18:00 за середньоєвропейським часом.

Також важливо і те, що поки не було жодної реакції з боку Федерації футболу України. !zn

Читайте також:

Російський міністр не бачить сенсу обговорювати з ФІФА і УЄФА кримське питання

Суркіс жорстко розкритикував російських футбольних чиновників за кримське питання

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі