ФІФА оголосила про підкуп голосів під час виборів країн-господарок ЧС-1998 і ЧС-2010

Поділитися
ФІФА оголосила про підкуп голосів під час виборів країн-господарок ЧС-1998 і ЧС-2010 ФІФА продовжує боротьбу з корупцією в організації
Перед виборами був підкуплений 41 чиновник Міжнародної федерації футболу.

ФІФА на своєму офіційному сайті повідомила про підкуп голосів під час виборів країн-господарок чемпіонатів світу 1998 і 2010 років, які проходили у Франції та ПАР відповідно.

Організація оприлюднила 21-сторінковий документ, який був спрямований владі США, що проводить розслідування про корупцію в організації. У ньому, зокрема, вказується, що в корупційних і шахрайських схемах брав участь 41 екс-чиновник ФІФА. У їх числі колишній віце-президент організації і колишній голова Конфедерації футболу Північної і Центральної Америки і країн Карибського басейну (КОНКАКАФ) Джек Уорнер, його син Дарьян Уорнер, колишній член виконкому ФІФА, колишній генеральний секретар КОНКАКАФ Чак Блейзер і деякі інші невстановлені особи.

Повідомляється, що в обмін на голоси Уорнера, Блейзера і ще одного члена виконкому ФІФА заявочний комітет ПАР запропонував 10 мільйонів доларів.

"Уорнер і його подільники обдурили ФІФА про природу даного платежу, представивши його в якості допомоги від "африканської діаспори" країнам Карибського басейну, в той час як насправді це був хабар. Вони замаскували платежі і направили гроші через рахунки ФІФА, національні асоціації і оргкомітет ЧС-2010", - йдеться в документах ФІФА.

Також гроші чиновникам пропонував заявочний комітет Марокко. Країна претендувала на проведення ЧС-1998 і ЧС-2010. Повідомляється, що хабарі завдали організації загального збитку у розмірі кількох десятків мільйонів доларів.

Читайте також: Німеччина підкуповувала голоси ФІФА за право проведення ЧС-2006 - ЗМІ

Нагадаємо, раніше екс-глава ФІФА Зепп Блаттер заявив, що ЧС-2018, який пройде в Росії, був відданий їй ще до голосування.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі