ФІФА мститься за звинувачення у корупції: Англію підозрюють у підкупі офіційних осіб

Поділитися
ФІФА мститься за звинувачення у корупції: Англію підозрюють у підкупі офіційних осіб
Чиновники ФІФА обрали зброю ворогів у боротьбі за власну репутацію: за те, що англійці у пресі вже занадто часто звинувачували Цюріх у корупції, видали інформацію про підкуп англійцями офіційних осіб з метою правильного вибору під час голосування кампанії ЧС-2018.

Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) почала розслідування щодо Англії, яка претендувала на проведення чемпіонату світу 2018 року.

Організація підозрює керівництво футбольної асоціації країни (FA) у підкупі офіційних осіб при обранні країни-організатора турніру, якою у результаті стала Росія. Про це повідомляє авторитетне видання The Guardian. Мова йде про сплату за урочисту вечерю, організовану для 160 представників Карибського футбольного союзу в лютому 2010 року, яка коштувала 35 тисяч фунтів стерлінгів.

Повідомляють, що дане торжество входило в загальний план англійців з отримання лояльного ставлення з боку впливового віце-президента ФІФА Джека Ворнера з Тринідаду, який незабаром був звільнений зі своєї посади заступника з ганьбою - саме через підозру в корупції.

Втім, в Англії стверджують, що у сплаті за вечерю не було нічого незаконного, і вона ніяк не пов'язана з голосуванням за ЧС-2018, а допомога у фінансовому питанні виходила від добрих намірів - направити вивільнені кошти на розвиток футболу в регіоні.

Як би там не було, голова комітету з етики ФІФА Майкл Гарсія у найближчі два місяці оголосить подробиці справи.

Нагадаємо, що раніше англійська преса звинувачувала ФІФА у нечесній грі під час голосування за заявками на ЧС-2018 і 2022, за результатами якого світові форуми отримали відповідно Росія і Катар. Незважаючи на те, що у ФІФА не оголошували про те, чим же закінчилося внутрішнє розслідування з цього питання, в Англії встигли заявити, що саме їхній країні буде передано право провести ЧС-2018, а наступний мундіаль мав перейти до Австралії чи США.

Трохи пізніше президент ФІФА Зепп Блаттер звинуватив недругів у расизмі і бажанні розколоти його організацію.

Нагадаємо, раніше канадський бізнесмен і власник команди НХЛ "Оттава Сенаторз" Юджин Мельник закликав до бойкоту спонсорів ФІФА у зв'язку з тим, що організація досі не перенесла чемпіонат світу-2018 у більш гідне, на його думку, місце. !zn

Читайте також:

Мішель Платіні пишається війною з президентом ФІФА Блаттером

Легендарний Ромаріо назвав президента ФІФА злодієм і шантажистом

Найбільше представництво на ЧС-2014 отримав чемпіонат Англії, Україна - 17-та

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі