ФІБА-Європа розглядає варіант проведення Євробаскету-2015 в декількох країнах

Поділитися
ФІБА-Європа розглядає варіант проведення Євробаскету-2015 в декількох країнах © iSport.ua
Як не дивно, в список країн, які можуть прийняти у себе баскетбольний чемпіонат Європи, відібраний у України, потрапила і Росія.

Чемпіонат Європи з баскетболу, який був відібраний в України 13 червня з-за нестабільної політичної та економічної обстановки в країні, може пройти відразу в декількох країнах.

За повідомленнями європейських ЗМІ, ФІБА-Європа розглядає різні варіанти проведення Євробаскету-2015. Одним з них було проведення турніру в одному місті - в якості опцій розглядалися Стамбул і Афіни, як міста, що мають три великих зали високого рівня. Це заощадило б європейським чиновникам масу коштів по операційним витратам на турнір.

Однак цей варіант був відкинутий - мабуть, з-за небажання економити. Тепер у пріоритеті чиновників можливість проведення турніру у чотирьох або навіть п'яти країнах. Формула проста: кожна країна отримує по одній групі на першому етапі, після чого всі матчі плей-офф граються в одному великому залі. Можливо, він буде знаходиться на території п'ятої країни.

В якості фаворитів на прийом форуму називають Німеччину, Францію, Грецію, Туреччину і чомусь Росію. Ці країни, особливо Німеччина і Франція, не раз висловлювали бажання провести турнір у себе. Ще одним контендером була Іспанія, але в ФІБА-Європа вважають перебором проводити Євро-15 після ЧС-2014 в одній країні.

Своє рішення про нових місцях проведення Євробаскету-2015 ФІБА-Європа винесе до кінця вересня.

У той же час, в ФІБА-Європа всерйоз налаштовані віддати України Євробаскет-2017. Однак, лише у разі, якщо найближчим часом в країні будуть добудовані арени, які спочатку були заявлені на чемпіонат. !zn

Читайте також:

Баскетбольна Євроліга звершилась черговим крахом росіян і несподіваною перемогою ізраїльтян

Збірна Украиїни відкриє чемпіонат світу з баскетболу

Дворазовий чемпіон НБА розповів про дебютному сезоні українського баскетбольного таланту

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі