FIA ввела зміни в регламенті Формули-1 на сезон-2012

Поділитися
Всесвітня рада з автоспорту (FIA) затвердила кілька змін в регламенті Формули-1 на сезон-2012.

З наступного року всі автомобілі повинні будуть пройти всі обов'язкові краш-тести, щоб команди мали можливість виставляти їх у зимових тестах.

FIA також затвердила триденну сесію тестів в ході сезону, яка дозволить командам провести випробування в середині чемпіонату.

Максимальна тривалість перегонів буде обмежена чотирма годинами. При виїзді на трасу автомобіля безпеки всі кругові матимуть право обігнати пейс-кар і зайняти місце у хвості пелотону. Це дозволить лідерам не втрачати час за круговими після рестарту перегонів.

Також пілотам буде дозволено використовувати всі комплекти покришок, які виділяються на вік-енд перегонів, у перший день Гран-прі. Раніше гонщикам дозволялося використовувати не більше трьох комплектів гуми.

Пілотам буде заборонено повертатися на траєкторію перегонів, якщо вони вже змістилися для захисту своєї позиції.

Автомобілі, які перебували на піт-лейні під час призупинення перегонів, зможуть повернутися на ті позиції, на яких перебували до призупинення.

Пілотам буде заборонено залишати трек для зрізання шикан на прогрівальних колах, чим користувалися пілоти для економії палива і гуми без вагомих на те причин.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі